Dicle kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Dicle kutlu doğum etkinliği 2015 peygamber sevdalıları foto video

Peygamber Sevdalıları Platformu Diyarbakır'ın Dicle (Piran) ilçesinde “Eşsiz Önder Hz Muhammed” konulu Kutlu Doğum etkinliği düzenledi.

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Piran Hak Der, Dicle’de Kutlu Doğum etkinliği düzenledi. Cuma namazını müteakip, Dicle Meydanında yapılan etkinliğe Dicle halkının yanı sıra civar ilçe ve köylerden de katılım oldu. Hür Dava Partisi’nin  (HÜDA PAR) 7 Haziran Milletvekili seçimlerinde desteklediği ve Diyarbakır’da seçimlere bağımsız girecek Hür Adaylardan Zekeriya Yapıcıoğlu da etkinliğe katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlik, Mevlid-i Şerif’in okunmasıyla devam etti. Duygulu anların yaşandığı etkinlikte miting alanını dolduran Peygamber Sevdalıları okunan mevlidi büyük ilgiyle dinledi, çekilen salavatlara eşlik etti.

“Hz Muhammed insanları zulümden kurtardı”

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Molla Celal Bozdaş, Zazaca yaptığı konuşmasında Hz Muhammed’in (sav) insanlığa çok şeyler kazandırdığına değinerek, “Resulullah, insanları zulümden kurtardı. İslam devletini kurdu. Köleleri özgürlüğe kavuşturdu. Diri diri gömülen kız çocuklarını kurtardı. Annelere şeref verdi. Cenneti onların ayakları altına aldı.“ dedi.

Şeyh Said’in kıyamına da değinen Bozdaş, “Neden kıyam edildi? Hz Muhammedin dini için, şeriatı için kıyam edildi. Belki Şeyh Said şimdi aramızda değildir. Ama onun fikirleri aramızdadır. Bizim davamız onun davasıdır. Peygambere sihirbaz diyenler bugün de Müslümanlara iftira edip zulmediyorlar. Dünya bilsin ki, insanlar bilsin ki dünyada tek bir Müslüman kalsa da Allah’ın dini yeryüzüne hâkim olacaktır. Bu Allah’ın vaadidir. Allahtan başka sözüne sadık kim vardır?” ifadelerini kullandı.

“Peygambere kulak vermeyenler pişman olacaklardır”

Etkinlikte Türkçe bir konuşma yapan Molla Mehmet Şenlik ise tarih boyunca Resulullah’ın çağrısına kulak vermeyenlerin hayıflandıklarını belirterek, “Peygamberin tebliğine kulak vermekten kaçınanlar, kulak tıkayanlar çok hayıflanmışlardır. Şu anda arka sokaklarda bizi dinleyenler, duvar diplerinde durup bize gelmekten çekinenler, gün gelecek keşke ben de o meydanda Hz Muhammed’in mesajını dinlemek için gönlümü açsaydım diyeceksiniz.” şeklinde konuştu.

“Kadınlar bu davanın temel taşıdır”

İslam’ın kadına büyük önem verdiğini ve Kutlu Doğum etkinliklerine kadınların yoğun katılım gösterdiklerini belirten Şenlik, “Bu etkinliklere en çok kadınlar katılıyor. Demek ki bu dava kadınsız olmaz. Hatta bu davanın ikinci kişisi kadındır, Hz Hatice’dir. Çünkü kadın bu davanın temel taşıdır. Allah’u Teâlâ kadınlardan peygamber çıkarmadı. Ama peygamberleri sizler doğurdunuz. Peygamberleri sizler kucağınızda büyüttünüz. Hz Musa, Hz İsa, Hz Muhammed’i sizler yetiştirdiniz, büyüttünüz, insanlığa emanet ettiniz. O yüzden göreviniz çok kutsaldır, misyonunuz çok önemlidir. Yolunuz, davanız kutsaldır. Bunun kıymetini biliniz.” ifadelerini kullandı.

Programda Özlem Ajans, Ergani Mızgin İlahi Grubu ve Urfa İlahi Grubunun seslendirdiği ilahiler büyük bir beğeni toplarken, etkinlikte küçük çocuklar, okudukları şiirlerle etkinliğe renk kattı.

Etkinlik,  Faysal Yıldız Hoca’nın yaptığı dua ile son buldu.İLKHA





























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.