Dicle EDAŞ'ın kaldırım işgali halkı mağdur ediyor

Dicle EDAŞ'ın kaldırım işgali halkı mağdur ediyor

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde elektrik sayaç panolarını yayaların ve engellilerin geçiş güzergâhı olan kaldırımlara kuran Dicle EDAŞ’a tepki gösteren HÜDA PAR Kızıltepe İlçe Başkanı Abdullah Kavan, “Kaldırımlar yaya ve engellilerin geçiş güzergâhıdır

Kızıltepe ilçe merkezinde, kaçak elektriği önlemek amacıyla elektrik sayaç panolarını bina dışına aldıran Dicle EDAŞ’ın, panoları yayaların ve engellilerin geçiş güzergâhı olan kaldırımlara kurması tepkilere neden oldu.

Konu ile ilgili olarak bir açıklamada bulunan HÜDAPAR Kızıltepe ilçe Başkanı Abdullah Kavan, Dicle EDAŞ’ın yaptığı bu çalışmanın halkı mağdur ettiğini, kendilerine gelen şikâyetler üzerine yaptıkları saha çalışmasında, kaldırımlarda kurulan elektrik sayacı panolarının birçok yerde kaldırımları kullanılamaz hale getirdiğini söyledi.

Kavan, hem engel teşkil eden hem de tehlike arz eden panoların bir an önce kaldırılması gerektiğini söyledi.

“Biran önce bu panoların kaldırımlardan kaldırılması gerekir”

DEDAŞ’ın kaldırım işgali ile ilgili şikâyetlerini bildirmek üzere vatandaşların HÜDAPAR Kızıltepe İlçe başkanlığına geldiğini belirten Kavan, “Bizde bunu yerinde görmek için bir heyetle yaptığımız saha çalışmasında her 50-100 metrede bir kaldırımlarda elektrik sayacı panolarının monte edildiği gördük. Kaldırımlar vatandaşların geçişi içindir, ama DEDAŞ’ın, elektrik sayaç panolarını kaldırımlara kurması, birçok yerde kaldırımları kullanılamaz hale getirmiş. Kapıların önüne konulması ise ayrıca tehlikede arz ediyor. DEDAŞ’ın bu keyfi uygulaması ise belediye ile birlikte alınmış bir karar. Belediyenin izni olmadan kaldırımların kazılmayacağı ve bu panoların takılmayacağını biliyoruz. Dolayısıyla ortada garip bir durum var.” ifadelerini kullandı.

Kaldırımların bu şekilde işgal edilmesinin engelli vatandaşlar başta olmak üzere halkı mağdur ettiğini belirten Kavan, “Normal bir vatandaş kaldırımları kapatan panolardan dolayı buralardan geçemezken, engelli bir vatandaş nasıl geçecek? Bunu birebir sahada gördük. Bu konuda yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Yaşanan bu sorunu sahada görmelerini ve biran önce bu panoların kaldırımlardan kaldırılmasını talep ediyoruz “ dedi.

“Hangi memlekette böyle bir şey var?”

Yetkililerin kaldırımlar için daha hassas davranmaları gerektiğini söyleyen Hallaç Saruhan isimli vatandaş ise DEDAŞ’ın bu vurdumduymaz tavrını rezalet olarak tanımladı.

Saruhan, “Bu ne rezalet! Böyle bir şey olur mu? Çok ayıp bir şey. Hangi memlekette böyle bir şey var? Özellikle yetkililerden bu konuda kaldırım çalışmalarında hassasiyet bekliyoruz. Zaten Kızıltepe’deki kaldırımlar yetersiz. Çocuklarımız kaldırımdan geçemiyor. Çevre kirliliği yapıyor. Bu hassasiyeti tüm kurumlardan istiyoruz.” diye konuştu.

“Bir çocuğumuza araba çarpsa bunun hesabını kim verecek?”

Elektrik panolarının hem kaldırımı kapattığını hem de yerde olması hasebiyle şiddetli bir yağmurda suyun içerisinde kalacağı için kendileri için tehlike arz ettiğini söyleyen Cumhuriyet Mahallesi sakinlerinden Hesibe Yevli, “Bunu kaldırımın üzerine kurmuş, yolumuzu kapatmışlar. Çocuklarımız kaldırımdan geçemiyor. Bir çocuğumuza araba çarpsa bunun hesabını kim verecek? Yarın yağmur yağdığında suyun içinde kalacak olan bu panolardan dolayı tüm bina elektrik olur. Rica ediyoruz bunu buradan kaldırsınlar.” dedi.

“Kaldırımlar yayalar içindir engelliler içindir elektrik panoları için değildir”

Elektrik panolarına bir an önce çözüm bulunması gerektiğini belirten Mahalle sakinlerinden Ferat Kaya, şöyle konuşmasına şöyle devam etti:

“Kaldırımlar yayalar içindir, engelliler içindir, elektrik panoları için değil. Başka bir yere yerleştirsinler, yolumuza engel teşkil etmesin. Yetkililere çağrıda bulunuyoruz. Lütfen gerekeni yapın.” 

İLKHA






































 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler