Dicle Elektrik'ten Siirt Kurtalan'da kopan elektrik tellerine ilişkin açıklama

Dicle Elektrik'ten Siirt Kurtalan'da kopan elektrik tellerine ilişkin açıklama

Dicle Elektrik tarafından, Siirt'te elektrik tellerinin kopması sonucu 5 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama yapıldı.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde elektrik tellerinin kopması sonucu 5 kişinin yaralandığı olay hakkında açıklama yapan Dicle Elektrik, elektrik hattının havaya ateş edildiği için koptuğunu bildirdi.

Önceki akşam Kayabağlar köyünde meydana gelen olayda, 31.500 volt enerji yüklü orta gerilim elektrik iletim hattının kopması sonucu 5 kişi yaralanmıştı.

Dicle Elektrik'in konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "31.500 volt elektrik yüklü olan orta gerilim hattı koparak düğündeki insanların üzerine düşmüştür. İletim hattının yere, dolayısıyla insanlara temas etmesi ile birlikte koruma sistemi devreye girmiş ve tüm hatta enerji anında kesilmiştir. Ancak ilk temas sırasında bazı vatandaşlarımız yaralanmışlardır. Bu hattan elektrik alan 22 yerleşim biriminden 21'ine kısa süre içerisinde yeniden enerji verilmiştir. Olayın yaşandığı Kayabağlar köyüne ise devam eden adli tahkikat sona erdiğinde kopan iletken yenilenecek ve ardından elektrik enerjisi verilecektir. Yaşanan olayda yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Daha önce de şirketimiz tarafından değişik vesilelerle elektrik iletim hatlarının bulunduğu yerlerde ne amaçla olursa olsun havaya ateş edilmemesi gerektiği yönünde uyarılar yapılmıştı. Bu vesile ile aynı uyarılarımızı yineliyoruz." denildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.