Dicle ne istiyor? HÜDA PAR Belediye Başkan adayı ne vadediyor?

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinin HÜDA PAR Belediye Başkan adayı Ali Göçtürk, ilçenin başlıca sorunlarını sıralayarak söz konusu problemlerin çözümüne yönelik hazırladıkları projelerinin olduğunu söyledi.

31 Mart yerel seçimlerde HÜDA PAR'dan Dicle Belediye Başkan adayı seçilen Ali Göçtürk, adaylığının açıklanmasından bu yana ilçede ve kırsal mahallelerde yaptığı çalışmaları özetlerken bu süre zarfında karşılaştığı sorunların yanında kendisine iletilen sıkıntıları paylaşarak bu yönde hazırladığı projelerden bahsetti.

Belediye başkan adaylığı süresince yaptıkları seçim çalışmalarını anlatan Göçtürk, "Adaylığım belli olduktan sonra hiç zaman kaybetmeden Dicle ilçemizde seçim çalışmalarımıza başladık. Seçimden önce de partimizin Dicle ilçemizde farklı çalışmaları vardı. Adaylığım belli olduktan sonra zaman kaybetmeden mahalle mahalle ev ev, 100'den fazla olan kırsal mahallerimizin hepsini gezdik ve gezmeye de devam ediyoruz. Kırsal mahallelerdeki sıkıntıları, ihtiyaçları nedir diye hepsini tespit etmeye çalışıyoruz. Sadece kırsalda değil. Hem kırsalda hem de Dicle ilçemizin şehir merkezindeki bütün esnafları geziyoruz. Özellikle aileleri evlerinde tek tek ziyaret etmeye özen gösteriyoruz. Birebir halkımıza dokunmayı istiyoruz. Seçimin son saatine kadar elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Bütün vatandaşlarımıza ve hemşerilerimize ulaşmaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.


"Su, ulaşım ve yollarının yapılmadığı hiçbir kırsal mahalle bırakmayacağız"

Yaptıkları ziyaret ve görüşmelerde Dicle ilçe sakinlerinin kendilerine ilettikleri sorunları dile getiren Göçtürk, "Yaklaşık olarak bir aydan fazladır seçim startı vermişiz. Gerçekten de Dicle'nin büyük sıkıntıları var ama çok kolay çözülecek sıkıntılardır. Örnek verirsek su, ulaşım ve yol sorunu var. Dicle Barajı Dicle ilçemizin yanı başında olmasına rağmen Dicle halkının su sıkıntısı çekmesi çok acınacak bir durumdur. Ergani ilçesi barajdan 25-30 kilometre uzakta olmasına rağmen içme suyunu barajdan çekiyor, su sıkıntısını yaşamıyor. Ama Dicle Barajı Dicle'nin hemen yanı başında olduğu halde su sıkıntısı yaşıyor. Dicle'nin ekonomisini ayakta tutan en büyük şeylerden bir tanesi de pazartesi ve cuma günü kırsal alandaki Dicleli halkın Dicle'ye gelip ticarete canlılık veriyor. Bayanlarımızın bu süre zarfında en temel ihtiyaçları olabilecek hiçbir ihtiyaçlarını giderecek bir alan belediye tarafından yapılmamış. Dicle'de kalan bir vatandaşımız ya da bir yabancı belli bir saatten sonra en basit örnek ile Ergani ilçesine gidemiyor. Bunlar şehir merkezinde olan sıkıntılardır. Bir aydır her gün 4-5 kırsal mahalleyi geziyoruz. Bir metrekare dahi şu ana kadar kilitli taş hizmeti yapılmamış. Bazı kırsal mahallelere bakıyoruz halen su sıkıntısı yaşıyor. Bazı yerlerde su var ama su deposu yok." ifadelerini kullandı.

"Evlenmek isteyip maddi durumu iyi olmayan genç kardeşlerimize çeyiz yardımında bulunacağız"

Su ve ulaşım çalışmalarından sosyal yardımlara kadarbirçok projelerinin olduğunu kaydeden Göçtürk, şu ifadelere yer verdi:

"Allah nasip ederse biz Dicle ilçemizin su, ulaşım ve yollarının yapılmadığı hiçbir kırsal mahalle bırakmayacağız. Evlenmek isteyip de maddi durumu iyi olmayan genç kardeşlerimize yönelik çeyiz yardımında bulunacağız. Ana dilde eğitim verebilmek için özel kurslar açacağız. Dicle ilçemizde sanayi bölgesi yok. Yani bir vatandaşın arabası bozulduğunda ya Ergani'ye ya da Diyarbakır'a götürmesi lazım. En az 30 dükkânlı ufak bir sanayi sitesini kurmayı hedefliyoruz. Milletimizin ekseriyeti şu ana kadar gelen hiçbir şey yapmamış ve biz bunu açıkça görüyoruz. Yeter ki Dicleli halkımız bize güvensin ve bize oylarını versinler. Oylarını verdikten sonra biz onları unutmayacağız. Allah'ın izniyle biz gelenler gibi olmayacağız. Parti olarak bir sloganımız var. Biz kesinlikle halkımıza yalan söylemeyeceğiz!" (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.