Dicle Nehri’nde büyücülüğü çağrıştıran nesneler bulundu

Dicle Nehri’nde büyücülüğü çağrıştıran nesneler bulundu

Diyarbakır’dan geçen Dicle Nehri’nde suların çekilmesiyle nehrin kenarında büyücülüğü çağrıştıran at nalı, Arapça yazılı kurşun levhalar, muska, kilit ve çakı gibi nesneler ortaya çıktı.

Diyarbakır’dan geçen Dicle Nehri’nde, suların çekilmesiyle ortaya çıkan at nalı, Arapça yazılı kurşun levhalar, muska, kilit ve çakı gibi nesnelerin büyü ve sihir yapımında kullanıldığı ortaya çıktı.

Nehrin çevresinde yaşayanlar durumdan dolayı rahatsızlıklarını dile getirirken bu tür şeylerin önüne geçilmesi gerektiğini söyledi.

Dicle Nehri’nin kenarında çobanlık yapan Mehmet Akgöz, insanların Dicle Üniversitesi’ne giden yolda bulunan köprüden nehre bazı nesneleri attıklarına şahit olduğunu aktardı.

Büyü ve sihir yapılan nesneleri nehre atanları gördüğünde uyardığını söyleyen Akgöz, bu kimselerin uyarılara aldırış etmediğini ifade etti.

Musa, “Kimi gelinine, kimi damadına, kimi kaynanasına büyü yapıyor. Bu büyülü muska ve malzemeleri Dicle Nehri'ne atıyorlar. Dicle nehri kuruyunca, bunların pis işleri de ortaya çıktı. Bu çok yanlış ve günah bir alışkanlıktır. Kötü niyetli insanlar bu tür olaylarla insanlara zarar vermeye çalışıyor. Bir Müslüman’a büyü yapmak yakışmaz. Büyü yapmak zaten İslam’da caiz değildir.” dedi.

Musa, son olarak yetkililere ve din adamlarına seslenerek İslam’da yeri olmayan bu tür şeylerin önüne geçilmesi çağrısında bulundu.

İLKHA























Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler