Dicle Üniversitesi’nde ‘İş Sağlığı Ve Güvenliği’ semineri

Dicle Üniversitesi’nde ‘İş Sağlığı Ve Güvenliği’ semineri

Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ semineri verildi.

Dicle Üniversitesi’nin İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından akademik ve idari personele ‘İş Sağlığı ve Güvenliği’ semineri verildi.

Kongre merkezinde gerçekleşen seminere Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Genel Sekreter Mustafa Tuna, fakülte dekanları, fakülte sekreterleri ve çeşitli birimlerde görev yapan personeller katıldı.

İş Sağlığı ve Güvenliği (İSG) Koordinatörlüğünden Medine Çiçek Girgin, İSG Uygulamaları kapsamında neler yapıldığını anlattı.

Girgin, “Çalışanların İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimlerinin Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik” kapsamında, işyerlerinde çalışanlara İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimleri verileceğini, yapılan düzenleme ile iş yerlerinde iş sağlığı ve güvenliğinin sağlanması, mevcut sağlık ve güvenlik şartlarının iyileştirilmesi için işveren ve çalışanların görev, yetki, sorumluluk, hak ve yükümlülüklerini düzenleneceğini söyledi.

Girgin, işçi sağlığı ve güvenliği, çalışma mevzuatı ile ilgili bilgilerin tanımlanması, çalışanların yasal hak ve sorumlulukları, iş kazası ve meslek hastalıklarından doğan hukuki sonuçlar, iş yeri temizliği ve düzeni ile temel güvenlik kuralları gibi ana başlıklar altında konulara değindi.

“Verilen eğitimlerin amacı çalışanları korumak ve işletmenin güvenliğini sağlamaktır” diyen Girgin, “Bir işin yapılmasında mutlaka riskler vardır. Bu riskler karşısında nasıl bir tavır sergilenmelidir. İşçinin olacak olaylara ilişkin genel ön yargılarının ve yanlışlarının giderilmesi bu bilgilendirme toplantılarımızın amacını oluşturmaktadır.” dedi.

Seminer sorulan soruların cevaplanması ile son buldu. (M. Sıddık Bilge – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler