Dicle Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinden kan bağışı

Dicle Üniversitesi tıp fakültesi öğrencilerinden kan bağışı

Diyarbakır'da eğitim gören tıp fakültesi öğrencileri, Kızılay'ın kan bağışı kampanyasına bağışta bulunarak destek verdiler.

Kış şartları nedeniyle kan bağışı oranının azaldığını duyuran Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunmuştu. Diyarbakır Dicle Üniversitesi (DÜ) Tıp Fakültesi öğrencileri, çağrıya kulak vererek, topluca kan bağışında bulundular.

DÜ Tıp Fakültesi Hastanelerinin poliklinikler binasında gerçekleşen kan bağışı kampanyasına DÜ Rektör Yardımcısı ve Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu, Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Recep Dursun ve öğrenciler katıldı.

Kampanya hakkında bilgi veren Kadiroğlu, Kızılay'ın kan bağışı çağrısına destek için toplandıklarını söyledi.

Kadiroğlu, "Bildiğiniz gibi Kızılay'ımız, bir kara gün dostu olması itibariyle hem ülkemizde hem de ülke dışında gelişen felaket durumlarında maddi ve manevi her türlü desteği sağlayan çok önemli bir kuruluşumuzdur. Bu anlamda Kızılay, ülke genelinde kan merkezleri oluşturarak hastalarımızın ihtiyaç duyduğu kanı temin etmektedir. Biz de Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi olarak, Kızılay'ın başlattığı bu kan bağışı kampanyasına öğrencilerimizle beraber kan bağışında bulunarak hem destek olmak hem de farkındalık yaratmak istedik." dedi.

Genç Yeryüzü Doktorları Üniversite Temsilcisi ve tıp fakültesi 5'inci sınıf öğrencisi Fatmanur Dayan ise "Bugün kan bağışı etkinliğimizi düzenliyoruz. Halkımızda farkındalık oluşturmak için tıp fakültesinde okuyan arkadaşlarımızla buraya gelip destek vermek istedik." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler