Dicle Üniversitesi'nde Ahir zamanda genç olmak konferansı düzenlendi foto

Dicle Üniversitesi'nde Ahir zamanda genç olmak konferansı düzenlendi foto

Diyarbakır'da üniversite öğrencilerine yönelik "Ahir zamanda genç olmak" temalı konferans düzenlendi.

Dicle Üniversitesi'nde (DÜ) Diyarbakır İl Müftülüğü ile İlahiyat Öğrencileri Platformu tarafından "Ahir Zamanda Genç Olmak" konferansı düzenlendi.

Üniversitenin Kongre Merkezi’nde düzenlenen konferansa konuşmacı olarak katılan Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız, gençlere hitap ederek “Gençliğinizi şeytanlık projelerine alet etmek isteyenlere karşı ‘Benim tek bir nefesim bile Allah’tan başkası için harcanamaz’ deme cesaretini gösterin.” dedi.

İl Müftüsü Burhan İşliyen, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve öğrencilerin yoğun katılımı ile gerçekleşen konferans, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Müftü İşliyen tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından söz alan Yıldız, ahir zamanda genç olmanın önemini anlattı.

Ahir zamanda yaşayan gençlik olmanın güzel olduğunu belirten Yıldız, “Genç kardeşlerim! Siz ahir zamanda genç oldunuz ya, ne mutlu size. Allah size ne mübarek bir nasip bağışlamış. Oturduğunuz yerden Resûlullah’a 50 kere selam vermiş gibi olacaksınız. Sizin yerinizde olsam arşın gölgesinde yürüyen genç olmayı isterdim.” dedi.

Allah'ın haramlarla baş başa kaldıklarında kendilerini muhafaza eden gençleri sevdiğini ifade eden Yıldız, “Bizim sadakaya muhtaç bir Peygamberimiz yok. Dinimiz sizden sadaka istemiyor. Sadece sizden kimsenin olmadığı karanlık bir odada, internetle baş başa kaldığınızda internette haram bir sayfa önüne çıktığında kendini ‘Eyvah, ateşe düştüm. Kurtar beni Allah’ım!’ diye feryat ettiğin anı Allah görmek istiyor. Gençliğinizi kişisel, yöresel veya uluslararası şeytanlık projelerine alet etmek isteyenlere karşı ‘Benim kanım, benim düşüncelerim Allah’tan ve Muhammed’den (as) başkasına helal değildir. Benim tek bir nefesim bile Allah’tan başkası için harcanamaz.’ deme cesaretini gösterin.” diye konuştu.

Konferansın sonunda Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen tarafından Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nurettin Yıldız’a tarihi Ulu Cami’nin resmedildiği kara kalem çalışması hediye edildi.

İLKHA



























HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler