Dicle Üniversitesinde atık malzemeler yeniden hayat buldu

Dicle Üniversitesinde atık malzemeler yeniden hayat buldu

Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından atıl durumdaki hammaddeler kullanılarak geri dönüşüm amaçlı yapılan çalışmalarla oluşturulan yeni tasarımlar sergilendi.

Dicle Üniversitesi öğrencileri tarafından atıl durumdaki hammaddeler kullanılarak geri dönüşüme kazandırma amaçlı yapılan çalışmalar sonucu, "Atıklar Hünerli Ellerle Dönüşüyor" projesi ile oluşturulan yeni tasarımlar Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu atölyesinde sergilendi.

"İç Mekân Tasarımı" ile "Mobilya ve Dekorasyon" programı öğrencileri tarafından, uygulamalı dersler kapsamında "Atıklar Hünerli Ellerle Dönüşüyor" projesiyle sergi düzenlendi.

Projelerde, atıl durumdaki hammaddeler kullanılarak geri dönüşüme kazandırma amaçlanmış, atık hammaddelerin kullanılmasıyla orman kaynaklarımıza ve ekonomiye katkı sağlanması, çevre kirliliğine karşı tedbir alınması gibi hususlarda öğrenciler, ürettikleri yeni ürünlerle sundukları katkıları, Diyarbakır Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Atölyesinde sergiledi.

Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ahmet Kılıç sergi hakkında açıklama yaptı. Kılıç, "Sıfır Atık Projesi" kapsamında atık durumdaki eşyaların yepyeni moda tasarımlara dönüştüğünü, sergideki ürünlerin öğrencilerin hem üretkenliğini hem de tasarım becerilerini ortaya koyduğunu söyledi.

Gül, sergi alanını gezerek ürünleri inceledi. Öğrencilerinin çok güzel projeler ürettiğini ve doğadaki her atığın sanata dönüşebileceğinin en güzel örneklerinin yer aldığı sergiyi beğendiğini ifade etti. Dicle Üniversitesi olarak öğrencilerin üretken bir ruh ile topluma katkı sağlama kabiliyet ve donanımı kazanmalarını çok önemsediklerine dikkat çeken Rektör Gül, üretim, katkı ve proje bazlı çalışmalar noktasında her zaman öğrencileri ve öğretim üyelerini destekleyerek onların yanında yer alacaklarını ifade etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.