Dicle Üniversitesinde BDP'liler polis desteğinde saldırıyor

Dicle Üniversitesinde BDP'liler polis desteğinde saldırıyor

Dicle Üniversitesinde yarın düzenlenecek olan Kutlu Doğum etkinliğine karşı tahammülsüzlük gösteren PKK/BDP'li gruplar bugün de polisin işbirliği ile Bilge Gençlik Kulübü üyelerine saldırmaya devam etti.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Dicle Üniversitesi’nde yaptığı kültürel faaliyetleri ile üniversite yönetimi dâhil birçok kişinin takdirini kazanan Bilge Gençlik Kulübü’nün bu yıl da düzenlemeye çalıştığı Kutlu doğum etkinliğine PKK/BDP’li grupların tahammülsüzlükleri devam ediyor.

 

Dün yapılan afiş asma çalışmalarını provoke ederek etkinlik afişlerini asan kulüp üye ve gönüllülerine saldıran PKK/BDP’liler, bugün de Ziraat Fakültesi kantininde el ilanı dağıtarak,  Kutlu Doğum etkinliğine davet eden gençleri darp etmek istedi.

 

Çıkan münakaşa sonrası olay yerini terk eden Bilge Gençlik Kulübü üyelerine ağır hakaretler ve tahrik edici sloganlar atan PKK/BDP’lileri engelleme yerine kantinden çıkan V.İ, H.Ö ve M.K’yi hukuksuz bir şekilde gözaltına almaya çalışan polis, olay yerinde bulunan diğer üyelerin de tepkisiyle karşılaştı.

 

“Polis, işini yapmayı bırakmış onların değirmenine su taşıyor”
Polisin tavrına tepki gösteren M.K ortada hiçbir neden yokken polisin BDP/PKK’lilerin safında kendilerine karşı giriştiği bu durumu ibretle izlediklerini belirterek, “ PKK/BDP’liler bize saldırıyor, hakaret ediyorlar. Polis ise haksız hukuksuz yere ağza alınmayacak küfürler savurarak bizim üzerimize geliyor ve bizi gözaltına almaya çalışıyor. Polis, işini yapmayı bırakmış onların değirmenine su taşıyor” diyerek polisin tavrına tepki gösterdi.

 

Hatırlanacağı üzere geçen yılda Bilge Gençlik Kulübü tarafında yapılmak istenen Kutlu Doğum etkinliği yine PKK/ BDP li gruplar tarafından engellenmeye çalışılmış, olay yerine giden BDP’li milletvekilleri yaşanan olayları tahrik ederek olayı kitlesel bir noktaya taşımaya çalışmışlardı. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.