Dicle Üniversitesinde engelsiz sergi

Dicle Üniversitesinde engelsiz sergi

Dicle Üniversitesinde özel gereksinimli öğrencilere yönelik materyal sergisi açılışı yapıldı.

Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Sanat Galerisinde özel gereksinimli öğrencilere yönelik materyal sergisi açılışı yapıldı.

Dicle Üniversitesi, Diyarbakır Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliği ve birçok STK temsilcisinin katılımı ile özel gereksinimli öğrencilere yönelik materyal sergisi açıldı.

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Çocuk Gelişimi Programı sınıf öğrencilerinin, eğitimde araç-gereç geliştirme, çocuk ve drama dersi kapsamında hazırladıkları ürünlerin yer aldığı serginin açılışı Diyarbakır Umut Evleri öğrencilerinin halk oyunları gösterisi ile başladı. Halayların çekildiği açılış töreninde öğrencilere bez bebek hediye edildi.

İzleyiciler tarafından yoğun ilgi gören sergide; öğrencilerin özgün fikirleriyle hazırladıkları kuklalar, maskeler, kostümler, eğitici oyuncaklar, eğitim materyalleri, duyu materyalleri, mobiller, hareketli hikâye panoları yer aldı.

Sergi sonunda öğrencilerin el emeği ürünler, özel gereksinimli öğrencilerin eğitim gördüğü okullara verilecek.

Açılış programına Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Tahsin Kılıçoğlu, Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Reyhan Gül Güven, Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Giray Topal, Halk Eğitim Merkezleri Müdürleri, STK Temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler