Dicle Üniversitesinde ilk defa "Palyatif Bakım Merkezi" açıldı

Dicle Üniversitesinde ilk defa "Palyatif Bakım Merkezi" açıldı

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesinde ilk defa "Palyatif Bakım Merkezi" açıldı.

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp Hastanesinde ilk defa Palyatif Bakım Merkezi açıldı.

Yaşamı tehdit eden hastalığa bağlı olarak ortaya çıkan problemlerle karşılaşan hastalar için kurulan merkezin açılışını Dicle Üniversitesi Rektörü Talip Gül yaptı.

Dicle Üniversitesinde ilk defa böyle bir merkez hizmete girdiğini söylen Gül, Palyatif Bakım Merkezi, yaşlı hastalarda onkolojik ile nörolojik çıkabilen ve kronik seriden uzun dönemde seyreden komplikasyonların tedavisi bakımı için yapılan bir ünite olduğunu belirtti.

Gül, “Bu hizmetleri yapmak sağlık camiası için çok önemlidir. Palyatif Bakım Merkezleri gerçekten hem hastalar için hem de hasta sahipleri için önemli bir merkezdir. Bu hastaların evlerde tedavi görme imkânları yok. Bu hasta içinde hasta sahipleri içinde imkânsızdır. Dicle Üniversitesinde ilk defa böyle bir merkez hizmete giriyor. Birçok üniversitede Palyatif Bakım Merkezi yok. Sağlık Bakanlığı kendi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezileri açmışlardır, onların yatak kapasiteleri çok küçük, bugün burada yatak kapasitesi büyük olan Palyatif Bakım Merkezi açmanın mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.” dedi.

İLKHA











HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler