Dicle Üniversitesinde mezuniyet töreni

Dicle Üniversitesinde mezuniyet töreni

Dicle Üniversitesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılında mezun olanlara yönelik mezuniyet töreni gerçekleştirildi.

Dicle Üniversitesinde 2018-2019 eğitim öğretim yılını başarılı bir şekilde tamamlayarak mezun olan öğrencilere mezuniyet töreni düzenlendi.

DÜ Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen toplu mezuniyet töreninde 2018-2019 yılında dereceye giren öğrenciler adına Yusuf Denli tarafından bir konuşma yapıldı ve Mezuniyet Kütüğüne plaket çakıldı.

Törende bir konuşma yapan Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, yeni mezun olan öğrencilere onların Dicle Üniversitesi ailesinin birer ferdi olduklarını ve Dicle Üniversitesi bayrağını daha yükseklere çıkarmaları gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

Mezuniyet törenine katılan Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, mezun olan ve bu coşkuyu taşıyan gençlerin coşkularına ortak olmaktan ve ortamı paylaşmaktan duyduğu gururu belirtti.

Güzeloğlu, "Ülkemizin en güçlü ve en köklü Üniversitelerinden olan Dicle Üniversitesi bugün ilimiz ve ülkemiz adına her biri ayrı bir değer olan mezun olan ve sonrasında ülkemizin gelişme, kalkınma ve ilerlemesinde çok büyük katkılar sunacak olan 5120 gencimizi mezun ediyoruz. Ülkelerin en büyük zenginliği ve gücü yetişmiş, bilgili, ahlaklı insan gücüdür, eğitilmiş genç nüfusudur. Kalkınmanın bütün dinamiklerinde ve bütün karşılaştırmalarında ve üstünlüklerinde en önemli güç budur." dedi.

Bireyin, ülkenin, toplumun ve çevrenin kalkınması, üniversitelerdeki bilginin üretilmesi gerektiğini dile getiren Güzeloğlu, "Bu bilimsel bilginin kalkınmayı koruyabilmesi ve şüphesiz gelişmeyi sürdürebilmesidir. Dicle Üniversitesi kurulduktan bu yana, sadece Diyarbakır için değil Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olarak bölgesel kalkınmayı taşıyan, sağlayan, zenginleştiren ve güç katan bir bilgi ve bilim merkezi olmuştur. Bugün sahip olduğu alt yapısı, akademik kadrosu bugün dar bölge koydu katkılarıyla şüphesiz övgü ve teşekkürü hak etmekte ve daha bilgiye ve ileriye gidecek Dicle Üniversitesinin hedefleri vardır ve olacaktır." ifadelerini kullandı.  

Her birisinin aldığı bir eğitimi bundan sonra sürdüreceği hayatın kendisinin de bir bütün süreci olarak eğitim ile taçlandırılması gerektiğini ifade eden Güzeloğlu, "Gençlerimiz hiçbir zaman unutmamalılar. Bunlar hayatının son nefesine kadar eğitim ve gelişme vazgeçilmez ve değişmez bir gerçek olduğunu bilmelidir. Aldığınız eğitim şubesi sizleri bugün mezun ederken, bundan sonraki hayatta da kendinizin ve geleceğimizin tüm dinamiklerle size ayrı bir değer katacaktır. Gelecek her gün sizlere ve sizlerin şahsında ülkemize güzellikler taşıyacaktır." şeklinde konuştu.

Dicle Üniversitesi, 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Dönemi yeni mezunlarının sahneye çağırılarak, kep atma töreni ve toplu fotoğraf çekimiyle program sona erdi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler