Dicle Üniversitesinde teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı

Dicle Üniversitesinde teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı

Dicle Üniversitesinde bağımlılıkla mücadele kapsamında "Teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı" konulu bir seminer verildi.

Diyarbakır Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği, Dicle Üniversitesi Selahattin Eyyubi Kız Öğrenci Yurdu'nda bağımlılıkla mücadele kapsamında "Teknoloji ve sosyal medya bağımlılığı" konusunda seminer verdi.

Seminerde konuşan Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Yahya Öger, seminerde hayatın sanal ve gerçekliği, teknolojinin nimetleri İle beraberindeki sıkıntıların neler olduğu, mahremiyetin önemi, kişisel bilginin korunmasının elzemliği, denetimsiz, bilinçsiz kullanılan sosyal medyanın yol açtığı kişisel ve toplumsal yaralara değindi.

Öger, "Sosyal medyada sergilenenler ile gerçek hayattaki kimlikler birbirine zıttır. Bu da ciddi manada bir kişilik bozukluğunun göstergesidir. Ancak gerçek hayat ile sanal âlemde aynı olmak, kişinin kendisine özgüveninin göstergesidir." şeklinde konuştu.

Sosyal medyada her şeyin paylaşılmasının mahremiyeti kaldırdığını belirten Öger, "Evdeki lavabo durumundan tutun yeme-içmeye, özel fotoğraflarınıza kadar her şeyin paylaşılması aynı zamanda ileride siber güvenlik açığına da yol açacaktır. Kötü niyetli İnsanların eline geçtiği zaman önümüze koz olarak çıkacaktır. Şunu unutmamak gerekir ki paylaşıp sildiğiniz hiçbir şey sosyal medyanın alt belleğinde silinmiyor." dedi.

Öger, ev sahipliğinden dolayı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü yönetimine de teşekkür etti.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler