Dicle Üniversitesinden Tıp Fakültesi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama

Dicle Üniversitesinden Tıp Fakültesi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği, Tıp Fakültesi hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklama yaptı.

Dicle Üniversitesi Hastaneleri Başhekimliği, Tıp Fakültesi Hastaneleri hakkında çıkan haberlere ilişkin açıklamalarda bulunarak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Açıklamada, "Son günlerde bazı gazetelerde Üniversitemiz Tıp Fakültesi Hastaneleri hakkında doğru olmayan, yalan ve yanlış karalayıcı haberler çıkmaktadır. Hastanelerimiz, Bölgeye ve hatta bölge dışından gelen hastalara hizmet vermektedir ve bölgenin en önemli referans hastaneleridir. Bölge ve bölge dışından en ağır ve en ciddi hastaların sevk edildiği ve tedavi edildiği hastanelerdir." denildi.

Bu tür haberler hakkında hukuki sürecin başlatıldığına dikkat çekilen açıklamada, "2018 yılında bir milyonun üzerinde poliklinik ve 210 bin ciddi ve  ağır ameliyatın yapıldığı bölge hastaneleridir. Gerçek olmayan yanlış ve yalan haberlere dayalı bu tür gazete yazıları hastanelerimizi karalamakta, yıpratmakta ve dolayısı ile hasta hizmetlerine ciddi zarar vermektedir. Bu gazetelerde yer alan yalan ve yanlış haberler hakkında hukuki süreçler başlatılmış olup, bu haberlerin asılsız olduğunu kamuoyuna saygıyla duyururuz." ifadelerine yer verildi. 

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.