Diclede Tesettüre Çağrı Semineri

Diclede Tesettüre Çağrı Semineri

Diclede Tesettüre Çağrı SemineriDicle'de faaliyet yürüten, Pîran Hak-Der, 'Müslüman Kadının Kalesi Tesettür' konulu seminer düzenledi. Seminerde konuşan Eğitimci Birgül Eroğlu, Müslüman hanımların tesettürden uzaklaşma sebeplerine ve bunun olumsuz sonuçla

DİYARBAKIR- Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde faaliyet yürüten Tesettüre Çağrı Platformu (TESÇAĞ) üyesi Piran Hak-Der, 'Müslüman Kadının Kalesi Tesettür' konulu seminer düzenledi. Seminerde konuşan Eğitimci Birgül Eroğlu Müslüman hanımların tesettürden uzaklaşma sebeplerine ve bunun olumsuz sonuçlarına dikkat çekti.

 

Yeşiltepe Taziye Evi Konferans Salonu`nda saat: 13.30`da Kur`an-i Kerim tilavetiyle başlayan seminer okunan mevlid ile devam etti.

 

Tesettürsüzlük, Şeytan ve Şeytanın İşbirlikçisi Batının Tuzağıdır

Tesettürü konuşmak için bir araya geldiklerini belirten Eroğlu, "Kadın tesettürden uzaklaştırılarak İslam'dan uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. Bizler bu gün tesettüre gerçek anlamda bürünüyor muyuz? Müslüman kadınlara tesettürü emreden Nur suresi 30. ve 31. Ayetleri`nce, Allah`ın emrini yerine getirme konusunda sadakat sahibi olan Ensar`ın bütün kadınları örtündü."

 

Ahzap Suresi 59. Ayeti hatırlatan Birgül Eroğlu; "Rabbimiz bu ayet ile Müslüman kadını muhatap kabul etmiş ve ona mesaj vermiştir. Bu mesaj Müslüman kadının tesettürüne riayet etmesidir. Rabbimiz Müslüman kadının nasıl olması gerektiği konusunda bizlere model çizmiş ve tesettürümüzün İslami olmasını emretmiştir" dedi.

 

Şeytan ve Dostlarının İslam İle Mücadelesi, Tesettür Üzerine Olmuştur

Allah`u Teâlâ`nın tesettüre ehemmiyet verdiğini belirten Eroğlu; "Şeytan ve dostlarının İslam ile mücadelesi tesettür üzerine olmuştur. Bu mücadele Hz Adem`den günümüze devam etmiştir. Bizler tesettür ile kendimizi dışarıda koruduğumuz gibi evin içinde de tesettüre riayet etmeliyiz. Evdeki tesettürümüz, dışarıdakini destekler nitelikte olmalıdır.Peygamber , Cebrail aleyhisselamın titremesi ve Hz. Hatiçe'nin saçını açınca meleklerin orayı terkettiği" olayını örnek vererek konunun önemini anlattı.

 

Bir annenin öncelikle kız çocuğuna tesettürü sevdirmesi gerektiğini ve bundan sorumlu olduğunu ifade eden Eroğlu Konuşmasına örtünün önemini vurgulayarak, son olarak; tesettürün sadece başını kapatmadan ibaret olmadığını, vücudunun hepsini setretmek, muhafaza etme anlamına geldiğini belirtti.

 

Başörtülü olarak okula giden öğrencilere verilen hediyelerinin ardından düzenlenen seminer okunan ilahilerin ardından sona erdi. (Ferhat Alpaslan-İLHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.