Dicleli çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

Dicleli çiftçilere ceviz fidanı dağıtıldı

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü, Dicle ilçesinde çiftçilere 284 dekar alana dikilebilecek ceviz fidanı dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü, Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Dicle ilçesindeki çiftçilere 284 dekar alana dikilebilecek ceviz fidanı dağıttı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü GAP İdaresi Kaynaklarını Ceviz Yetiştiriciliği projelerinde uygulamak üzere, yaklaşık olarak 190 dekar alanda ceviz bahçesi tesis etmişti. Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi kapsamında bu sene ise 284 dekar alana daha ceviz bahçesi yapılacak.

Projenin açılış toplantısı Dicle ilçesinde yapıldı. Toplantıya, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Dicle İlçe Müdürü Murat Ödoğlu, Dicle Ziraat Odası Başkanı Mustafa Can, Dicle Organik Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Şahinoğlu, proje sahibi çiftçiler ve mahalle muhtarları katıldı.

Proje açılışında konuşan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar, Dicle ilçesinde özellikle küçük parçalı arazilerin olması nedeniyle tarla ziraatından ziyade meyvecilik üzerine bir yoğunlaşma içerisinde olduklarını belirtti.

Ceviz yetiştiriciliğinin geldiği noktanın iyi olduğunu dile getiren Atalar, Dicle ilçesinde daha önce 190 dekar alanda ceviz bahçesinin olduğunu hatırlatarak, cevizde 284 dekar bir ilave yaparak, bu sene içerisinde mevcut alanın iki katına yakın ceviz bahçesi tesis edeceklerini söyledi.

Dicle Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Ödoğlu ise Dicle ilçesi GAP Entegre Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında Dicle ilçesi Ceviz Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi dâhilinde yapılan projenin miktarının 285 bin 750 TL olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından çiftçilere ceviz fidanı dikim teknikleri anlatıldı. Ardından 20 çiftçiye 284 dekara dikilebilecek Phedro ve Chandler cinsi tüplü ceviz fidanları dağıtımı yapıldı. (İLKHA)




 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum