DİHA’nın Gaziantep muhabiri tutuklandı

DİHA’nın Gaziantep muhabiri tutuklandı

Gaziantep Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen bombalı saldırı günü gözaltına alınan DİHA’nın Gaziantep muhabirinin tutuklandığı bildirildi.

Gaziantep’te geçtiğimiz hafta sonu İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen bombalı saldırı günü PKK/HDP'ye yakınlığı ile bilinen Dicle Haber Ajansının (DİHA) Gaziantep muhabiri ile ev arkadaşı gözaltına alındı. Gözaltına alınan DİHA muhabiri M.H.K. tutuklanırken, ev arkadaşı C.Ö’nün adli kontrol şartı ile serbest bırakıldığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, geçtiğimiz hafta sonu Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğüne yönelik düzenlenen bombalı saldırı günü Dicle Haber Ajansının (DİHA) Gaziantep muhabiri M.H.K. olay yerinde gözaltına alındı. M.H.K.’nin ev arkadaşı C.Ö. de evine düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Gözaltına alınan DİHA muhabiri M.H.K. ile ev arkadaşı C.Ö, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilirken, savcılıkta ifadeleri alındıktan sonra tutuklanma talebiyle mahkemeye çıkarıldılar. Mahkemeye çıkarılan M.H.K, PKK’ye üye olmak suçlmasıyla tutuklanırken, C.Ö’nün ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler