DİKA, EMITT Fuarı’na katılacak

DİKA, EMITT Fuarı’na katılacak

Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'ın kültürel, doğal ve turistik değerlerini dünyaya tanıtmak adına DİKA, bu yıl 22’ncisi düzenlenecek EMITT 2018 fuarına katılacak.

Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'ın kültürel, doğal ve turistik değerlerini dünyaya tanıtmak adına çalışmalarını her alanda sürdüren Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), bu yıl 22’ncisi düzenlenecek dünyanın 5'inci büyük turizm fuarı olan EMITT 2018’e katılacak.

İstanbul TÜYAP Beylikdüzü Fuar ve Kongre Merkezi'nde 25-28 Ocak 2018 tarihlerinde düzenlenecek Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda (EMITT) kentlerin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerinin yanı sıra yöresel ürünler de tanıtılacak.

Faaliyet yürüttüğü TRC3 Bölgesi’ndeki Mardin, Siirt, Şırnak ve Batman'ın kültürel, doğal ve turistik değerlerini fuarda tanıtacak olan DİKA, hazırlıklarını tamamladı.

DİKA Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, tüm turizm tur ve ilgililerini standa beklediklerini ifade ederek, "Mardin, turizm anlamında zamanında bir milyon turist ev sahipliği yapmış bir büyük potansiyele sahip bir ilimiz. EMİTT fuarımız da dünyada beşinci büyük fuar. Ajansımız EMITT Fuarı’na katılım sağlayarak bölge illerimizin tanıtılmasına, turizmcilerin iş birlikleri geliştirmesine ve kurumların turizm alanında ortaklaşa çalışmalar yürütmesine katkı sunmuş olacaktır." dedi.

"TRC3 Bölgesi, başta kültür ve inanç turizmi olmak üzere pek çok farklı turizm alanında önemli bir potansiyele sahiptir"

Herkesi fuara davet eden Altındağ, şunları söyledi: "Kalkınmanın, yerel potansiyelin harekete geçirilmesiyle gerçekleşebileceğinin farkında olarak bölgemizdeki paydaşlarımızla iş birliği içerisinde olmak önceliğimizdir. Ajansımızın faaliyet gösterdiği TRC3 Bölgesi, başta kültür ve inanç turizmi olmak üzere pek çok farklı turizm alanında önemli bir potansiyele sahiptir. Gelecekte önümüzdeki dönemlerde turizm kalkınmanın öncü sektörü haline gelecektir. Bu nedenle ajansımız, Bölgenin diğer kurumları ile birlikte EMITT gibi turizm sektöründe oldukça etkili olan bu fuarda illerimizin temsil edilmesine yönelik çalışmaların koordinasyon ve finansmanını üstlenmiştir. EMITT'te, faaliyet yürüttüğümüz TRC-3 bölgesindeki illerimizin tarihi, doğal ve kültürel değerleri ile birlikte marka ürünlerini ve yöresel el sanatlarını da tanıtacağız."

İLKHA











Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.