DİKA İsveç'te gurbetçi iş insanlarıyla buluştu

DİKA İsveç'te gurbetçi iş insanlarıyla buluştu

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Türkiye'den göç etmiş iş insanları ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç'e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Türkiye'den göç etmiş iş insanları ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç'e çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Yapılan ziyaret kapsamında bölgenin yatırım ortamının tanıtıldı ve ikili ilişkilerin güçlendirilmesini sağlayacak girişimlerde bulunuldu.

Yapılan ziyaretlerde; iş dünyasının bankacılık, motorlu taşıt ticareti, gıda sektörü, inşaat sektörü gibi ticaret potansiyeli yüksek alanlarda tecrübe kazanmış ve ekonomik güç elde etmiş yatırımcılara bilgilendirmeler yapıldı, istişarelerde bulunuldu ve sunumlar gerçekleştirildi.

Bölgede yatırım yapmanın avantajlarının ve yatırım desteklerinin anlatıldığı ziyaretlerde bölgenin pozitif olanaklarının tanıtıldığı, bu sayede bölgede yeni yatırım girişimlerinin olabileceği belirtildi.

Yapılan ziyaretler ile ilgili açıklamada bulunan Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, ajansın büyük bir ilgiyle karşılandığını ve İsveç'teki gurbetçi iş dünyasında büyük bir etki meydana getirdiğini söyledi.

Altındağ, "Bölgemiz devlet teşviklerinin en yüksek seviyede olduğu bölgedir, yatırıma her açıdan elverişli olan bölgemizde kurumumuz olarak en yüksek seviye danışmanlık ve yatırım takip hizmeti veriyoruz. Bunu hem ülkeye hem de uluslararası camiaya aktarma çabasıyla tanıtım ve iş birliği faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu maksatlarla Türkiye'den bölgeye zamanında gelmiş büyük bir kesim var ve onları tekrar ülkemize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Hem Stockholm hem de Jönkoping şehirlerinde yapılan ziyaret ve istişarelerde yerel otoriteler, gerçekleştirilen bu ziyaretin devamıyla birlikte somut projelerin karşılıklı iş birliği içerisinde gerçekleştirilebileceğini ifade etti. Tockholm'de EUBA (Avrupa İş Kurumu), UEDT (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), Jönkoping'de ise Belediye Başkanlığının, Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmeler gerçekleştirdiği kaydedildi.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.