DİKA’dan İsveç’e çalışma ziyareti

DİKA’dan İsveç’e çalışma ziyareti

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), Türkiye’den göç etmiş gurbetçi iş dünyası ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA), yurt içindeki çalışmalarının yanı sıra yurt dışına da çalışma ziyaretleri gerçekleştiriyor. Ajans, Türkiye’den göç etmiş gurbetçi iş dünyası ile çeşitli temaslarda bulunmak üzere İsveç’e çalışma ziyareti gerçekleştirdi.

Ziyaret kapsamında DİKA hem bölgenin yatırım ortamını tanıttı hem de ikili ilişkilerin güçlendirilmesini sağlayacak girişimlerde bulundu.

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Yılmaz Altındağ, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bölgemiz Devlet teşviklerinin en yüksek seviyede olduğu bölgedir, yatırıma her açıdan elverişli olan bölgemizde kurumumuz olarak en yüksek seviye danışmanlık ve yatırım takip hizmeti veriyoruz. Bunu hem ülkeye hem de uluslararası camiaya aktarma çabasıyla tanıtım ve iş birliği faaliyetlerinde bulunuyoruz. Bu maksatlarla Türkiye’den bölgeye zamanında gelmiş büyük bir kesim var ve onları tekrar ülkemize ve bölgemize yatırım yapmaya davet ediyoruz.” dedi.

İsveç’teki gurbetçi iş dünyasında büyük bir etki meydana getiren ziyarette farklı çevrelerle bir araya gelen ajans heyeti, bölgede yatırım yapmanın avantajlarını ve yatırım desteklerini anlatarak bölgemizin pozitif olanaklarını tanıttı.

Ajans heyeti, Stockholm’de EUBA (Avrupa İş Kurumu), UEDT (Avrupa Türk Demokratlar Birliği), Jönkoping’de ise Belediye Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ile görüşmeler gerçekleştirdi.

İkili ilişkilerin giderek artması ve ülkeler arası diyaloğun üst seviyelere gelmesi için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden taraflar, bu ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdiler.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.