Dili büyüyen Rozelin'in ilk tedavisi başarılı geçti

Dili büyüyen Rozelin'in ilk tedavisi başarılı geçti

Van'ın Tuşba ilçesinde ikamet eden ve dili büyüyen 7 yaşındaki kız çocuğunun ilk tedavisi başarılı bir şekilde gerçekleşti.

VAN- Doğuştan dili büyüyen Rozelin Karataş’ın dramı yürekleri burkuyordu, Van’ın Tuşba İlçesi Dilimli Mahallesi’nde ikamet eden 6 kişilik Karataş ailesi maddi imkânsızlıklardan dolayı 7 yaşındaki kızlarını ameliyat edemiyordu.

 

Gazete ve televizyonda yer alan haber özerine İl Sağlık Müdürlüğü harekete geçti. Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’la görüşen aileye gerekli destek sağlanarak Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne gönderildi.

 

Hacettepe Üniversitesi Onkoloji Hastanesi’nde pediatrik onkolojide tedavi gören Rozelin Karataş’a hemanjiom tanısı konularak ilk müdahale yapıldı. Küçük Rozelin Ankara dönüşü ayağının tozuyla evine gitmeden önce İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar’a sürpriz yaparak makamında ziyaret etti.

 

Karataş ailesi burada kızı Rozeline yardımcı oldukları için Dr. Acar’a teşekkürlerini ifade ederek doydukları memnuniyeti dile getirdiler ve Rozelinin dorumunun iyeye gittiğini diline yapılan ilk müdahale sonrası küçüldüğünü gören aile mutluluklarını Dr. Acar’la paylaştı.

 

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, Rozelin Karataş’ın sağlığıyla ilgili duydukları memnuniyeti dile getirerek Karataş ailesine yapmış oldukları ziyaretten dolayı teşekkürlerini ifade etti.

 

Dr. Acar “Küçük Rozelin için gerekli desteği sağladık ve Ankara Hacettepe Üniversitesi’ne sevk edilip tedavi altına alındı. Burada yapılan ilk müdahalelerin başarılı geçmiş olduğunu görmekteyiz buda bizi sevidirdi, hastanın tedavi öncesi ve sonrası tedaviye verdiği yanıtı klinik ve Laboratuar bulguları ile birlikte tedavi sürecinin devam edeceğini belirterek Karataş ailesinden küçük rozelin için temizlik ve hijyen dikkat edilmesi önerilerde bulundu geçmiş olsun dileklerinde bulunarak yapmış oldukları ziyareten dolayı da Karataş ailesine teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı. (Hacı Yılmaz-İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler