DİMED: "Basının engellenmesi kabul edilemez"

DİMED: "Basının engellenmesi kabul edilemez"

Şanlıurfa'da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nu takip etmek isteyen gazetecinin Başbakanlık Basın Başmüşaviri tarafından engellenmesini kınayan DİMED, sorumlular hakkında gerekenin yapılmasını istedi.

 DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), yaptığı basın açıklamasıyla Şanlıurfa'da Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu takip etmek isteyen gazetecinin Başbakanlık Basın Başmüşaviri tarafından engellenmesini kınadı.

 

Şanlıurfa’ya gelen Başbakan Ahmet Davutoğlu’nu takip etmek isteyen basın mensuplarından bir kısmına akredite kartı verilmesine rağmen keyfi olarak engellendiğine dikkat çekilen açıklamada, Basın özgürlüğünün sık sık gündeme getirildiği bir ortamda İlke Haber Ajansı Şanlıurfa muhabiri Osman Gülebak ve sonrasında bazı basın mensuplarının maruz kaldığı çifte standardın kabul edilemez olduğu belirtildi.

 

İl Valiliği tarafından akredite kartı verilen bir basın mensubunun yaka paça dışarı atılarak engellenmesinin, her türlü baskının yaşandığı 28 Şubat döneminde bile yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, "Özgülükler açısından 28 Şubat'tan çok daha ileri noktalara gelindiği belirtilen bir dönemde bu tür olayların yaşanması üzüntü vericidir." denildi.

 

Yaşanan engellemeyi ve kamu hizmeti yapan bir gazeteciye yönelik davranışın basına sansür olarak değerlendirildiği açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Benzeri uygulamaların bir daha yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz.

 

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) olarak basın mensubu arkadaşımıza yönelik bu hukuku dışı uygulamayı kınıyor, yaşanan olayın asıl müsebbibi olarak gösterilen Başbakanlık Basın Başmüşaviri Osman Sert başta olmak üzere, olayın müsebbipleri hakkında gerekli işlemlerin yapılmasını bekliyoruz."   (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.