DİMED gazetecilere yapılan engellemeyi kınadı

DİMED gazetecilere yapılan engellemeyi kınadı

Dicle Üniversitesinde öğrenciler arasında yaşanan olayları görüntülemek isteyen gazetecilere yönelik polis tarafından engelleme yapıldığını belirten Diyarbakır Medya Mensupları Derneği, durumu, yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

DİYARBAKIR –  Diyarbakır Medya Mensupları Derneği, (DİMED) Dicle Üniversitesinde öğrenciler arasında yaşanan olayları görüntülemek isteyen İlke Haber Ajansı muhabirlerine yönelik polis tarafından engelleme yapıldığını belirterek durumu yaptığı yazılı açıklama ile kınadı.

 

Dicle Üniversitesinde öğrenciler arasında yaşanan olayları görüntülemek isteyen İlke Haber Ajansı muhabirleri Ali Adıyaman ve Hamza Adıyaman’ın olayların tarafıymış gibi polisin engelleme, hakaret ve şiddetine maruz kaldığı kaydedilen açıklamada;  “Görüntülerde de görüldüğü üzere polisin, muhabirin 'kardeşim' şeklindeki masum bir kelimesine bile tahammülsüzlüğü adeta muhabire saldırmak için bahane arandığı gerçeğini gözler önüne seriyor.“denildi.

 

“Polisin bu tavrı, ne kadar siyasallaştığını ortaya koyuyor”

Polisin basın mensuplarına yönelik sert tavrının eleştirildiği açıklama şöyle devam etti; “Engellediği muhabiri 'yandaş'  olarak suçlayan polisin bu tavrı, ne kadar siyasallaştığının yanında gazetecilere karşı yanlı bakışını da ortaya koyuyor. Toplumun huzur ve güvenliğini sağlamakla görevli polisin,  bu ve benzeri sözlerle muhabiri engellemesi başlı başına sorundur. Polisin görevi, basın mensuplarını benim tarafım, karşı taraf diye ayırmak değil, toplumun huzurunu sağlamak kadar basın mensuplarının da görevini yapmaları için uygun ortamı sağlamaktır.

 

Yaşanan toplumsal olaylarda kamu görevi yapan ve halkın doğru bilgilenmesini sağlayan basın mensuplarına yapılan benzeri çirkin saldırı ve engellemeler, saldırganlar cezasız kaldığı için yetkililerin tüm açıklamalarına rağmen tekrarlanıyor.” ifadeleri yer aldı.

 

DİMED’in yasal sınırlar içinde görevini yapan muhabirlere yapılan her türlü saldırıyı kınadığı ifade edilen açıklamanın sonunda, “Benzeri saldırıların bir daha yaşanmaması için muhabiri engelleyen polis veya polislerin belirlenip gereğinin yapılmasını bekliyoruz.” denildi. (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler