DİMED gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

DİMED gazetecilere yapılan saldırıyı kınadı

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), PKK/DBP yandaşlarının Diyarbakır'da Anadolu Ajansı muhabirlerine yönelik saldırılarını kınadı.

DİYARBAKIR - Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut İrtem, yaptığı basın açıklamasıyla PKK/DBP yandaşlarının Diyarbakır'da Anadolu Ajansı muhabirlerine yönelik saldırılarını kınadı.

 

PKK /HDP-DBP zihniyetinin çıkardığı suni gündemler üzerinden toplumda gerginlik çıkardığını belirten İrtem, toplumda oluşturulan bu suni gündem üzerinden insanların tehdit edilmesi, darp edilmesi ya da korkutularak toplumda farklı bir algı oluşturulmaya çalışılmasının önündeki en büyük engel olan ve toplumun sesi olan gazetecilere yönelik saldırıların son zamanlarda arttığına dikkat çekti.

 

Yaklaşık 3 hafta önce de İlke Haber Ajansı muhabirinin PKK tarafından kaçırıldığını hatırlatan İrtem, "Dün (17.09.2014) gündüz saatlerinde okul diye açılmak istenen binanın mührünün sökülmesini haber yapmak isteyen muhabirleri engelleyen PKK/DBP’lilerin, akşam saatlerinde de Anadolu Ajansı muhabirleri Hüseyin Bağış ile Aziz Aslan’ı darp ederek bıçaklaması kabul edilebilir bir tavır değildir.

 

Hedef gözetilerek saldırıya uğrayan bu basın mensuplarının tek suçlarının haber yapmaları olduğu apaçıktır. Buna rağmen hedef alınmaları olabilecek en çirkin saldırıdır ve nefretle kınıyoruz." dedi.

 

Saldırı sırasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ve DBP'li yetkililerin de olay yerinde olduğunu ve saldırıyı gördükleri halde müdahale etmediğini belirten İrtem, hatta Zübeyde Zümrüt yardım isteyen muhabirlere "kendinizi koruyun” dediğini, bunun da DBP’lilerin basın mensuplarına yönelik yapılan saldırılara karşı duyduğu hassasiyeti en açık bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

 

İrtem son olarak, "Her seferinde basın özgürlüğü ve basın mensuplarının uğradığı hukuksuzluğu gündeme getiren HDP/DBP'lilerin saldırıya uğrayan basın mensuplarını geçmiş olsun için dahi aramamaları ve saldırıyı kınamamaları da basın özgürlüğü ve şiddet konusunda nerede durduklarını gösterir niteliktedir.

 

Toplumu linç hareketine dönüşen ve adeta bir sindirme politikasıyla toplumda kendisine muhalif gördüğü basını susturmaya çalışan bu zihniyetin yayılmasının önünde en büyük engel, cesur, ilkeli, kişilikli basın olacaktır.

 

Bu saydığımız vasıfta olan tüm basını, basın mensuplarına yapılan bu saldırıları kınamaya, özgür basına yönelik yapılan bu saldırıları top yekûn telin etmeye davet ediyoruz." dedi. (Fikret Özkan - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.