DİMED'ten kaçırılan gazeteci olayına tepki

DİMED'ten kaçırılan gazeteci olayına tepki

Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED) İlke Haber Ajansı (İLKHA ) Diyarbakır muhabirlerinden Ali Adıyaman'ın akraba ziyareti için gittiği Silvan'ın Dağcılar (Gundé Şao) köyünde PKK'lı oldukları belirtilen bir grup tarafından kaçırılması olayına yazıl

DİYARBAKIR -Diyarbakır Medya Mensupları Derneği (DİMED), İlke Haber Ajansı (İLKHA ) Diyarbakır muhabirlerinden Ali Adıyaman’ın  akraba ziyareti için gittiği Silvan'ın Dağcılar (Gundé Şao) köyü Erkenciler mezrasında PKK'lı oldukları belirtilen bir grup tarafından aracı, fotoğraf makinesi ve kamerasıyla birlikte kaçırılması olayına yazılı basın açıklamasıyla tepki gösterdi.  

 

DİMED’in basın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Kürdistan medyasını kontrolüne alamayan PKK'nin, bölgede halka yönelik saldırı ve baskılarının haberleştirilmesinden rahatsız olduğu biliniyor. PKK'nin, özellikle Doğu ve Güneydoğu'da -kim tarafından yapılırsa yapılsın- yaşanan hukuksuzlukları büyük bir cesaret ve özveri ile ülkenin gündemine taşıyan gazeteciyi hedef tahtasına koyması bu rahatsızlığın başlıca göstergelerinden biri.

Başta Kürdistan'da görev yapan gazeteciler olmak üzere tüm basın mensupları meslektaşlarına yönelik bu çirkin saldırıyı kınamalı ve gazeteciliğin kimsenin tekelinde olmadığını haykırmalıdır. Medya çalışanları Gazeteci Ali Adıyaman'ı sahiplenmelidir. Evet, bugün meslektaşlarından birine yapılan bu saldırının benzerinin, kendilerine yapılabileceği unutulmamalıdır.

Özgür basının olmadığı yerde özgür insanlar olamaz. O halde Kürdistan'da görev yapan tüm gazeteciler başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları PKK'yi bu saldırısından dolayı kınamalıdır. PKK de, gazeteci kaçırmanın acizliğin göstergesi olduğunu bilmeli, gazeteci kaçırarak yanlışlarını örtbas etmek yerine doğru işlerle uğraşmalıdır.

DİMED üyesi Kürdistanlı gazeteciler olarak, PKK'nin yanlışında daha fazla diretmeden Kürdistan'ın bir evladı olan gazeteci Ali Adıyaman'ı derhal serbest bırakmasını bekliyoruz.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.