DİMED’ten Muş Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

DİMED’ten Muş Gazeteciler Cemiyetine Ziyaret

​DİMED yönetim kurulu üyeleri, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey’i ziyaret etti.

Diyarbakır Medya Mensuplar Derneği (DİMED) Kurucu Başkanı Mahmut İrtem ve dernek üyeleri, Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey’i ziyaret etti.

DİMED Kurucu Başkanı İrtem, burada yaptığı açıklamada kuruluş amaçlarının özelde basın mensupları genelde medya çalışanlarının haklarını savunmak ve karşılaştıkları sorunları gidermek olduğunu söyledi.

Özellikle yerel basında çalışan gazetecilerin mesleklerini temsil edebilecek niteliğe sahip olmaları ve eğitim alanındaki eksikliklerini gidermeye yönelik çalışmalarda bulunacaklarını ifade eden İrtem, bunun yanı sıra gazetecilerin karşılaştıkları sorunlarının giderilmesi için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Dernek, gazete, dergi, radyo, televizyon gibi yazılı, işitsel, görsel ve elektronik iletişim ve internet alanlarını kapsayan gazetecilik mesleğini; mesleğin geleneklerini, ahlak ilkelerini korumanın da hedefleri arasında olduğunu dile getiren İrtem, medya mensuplarına yönelik çalışmalarının devam edeceğini ifade etti.

Muş Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Emrullah Özbey ise ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirerek, basın mensuplarının birlik olup halkın ve hakkın sesinin daha gür bir şekilde duyulması için çaba sarf etmeleri gerektiğini söyledi.

Gazetecilerin Muş gibi küçük bir şehirde çeşitli sıkıntılar yaşadıklarını aktaran Özbey, basının halkın sesini duyuran en önemli unsur olduğunu, dolayısıyla yerel ve ulusal basın mensuplarının sıkıntılarının giderilmesi noktasında çalışmaların olması gerektiğini ifade etti. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.