Din Eğitimi Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı

Din Eğitimi Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı

Mardin'de "Yaygın Din Eğitimi Hizmetlerini Değerlendirme Toplantısı" yapıldı.

MARDİN - Mardin Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur'an kurslarında uzun dönem görev alacak personelin motivasyonunu artırmak ve müftülüğün yürüttüğü yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendirmek amacıyla bir toplantı düzenledi

 

 

Mardin Müftülüğü Konferans Salonu’nda Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun kısa bir konuşma yaptı. Mardin’de yürütülen yaygın din eğitimi hizmetlerini değerlendiren Müftü Coşkun, ilde son yıllarda Kur'an kursları sayılarında önemli bir artış sağlandığını belirtti.

 

 

Her yıl Kur'an kurslarının eğitim-öğretime başlamasıyla ilçe müftüleriyle bir araya gelip bir sonraki yılın eğitim hizmetlerine yönelik yeni bir eylem planı hazırladıklarını anlatan Coşkun, "Çoğunlukla bayanlara yönelik olarak açtığımız bu kurslarımızda önemli sayıda Bayan Kur'an kursu öğreticisi görev alıyor. Bu öğreticilerimiz bayanlara yönelik hizmetlerimizin yürütülmesinde ve etkinliklerimizin artmasında önemli bir görev üstleniyorlar. Kur’an kurslarımızın açılışı vesilesiyle bütün öğrencilerimize ve öğreticilerimize Allah’tan muvaffakıyetler diliyor, yeni eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını niyaz ediyorum." dedi.

 

 

Daha sonra İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez'in uzun dönem Kur'an kursları nedeniyle gönderdiği mesajını okudu ve selamını iletti.

 

Mesajın okunmasının ardından eğitim seminerine başlayan Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Bahattin Akbaş, Kur'an kursu öğreticilerinin çok önemli bir görevi yerine getirdiğini, bu yüzden insanlara aktardıkları bilgileri sağlam kaynaklardan elde etmelerinin son derece önemli olduğunu ifade etti.

 

Akbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bizler Kur’an’ın hadimleri olma yolunda Resûl-i Ekrem’in (sas) mirasçılarıyız. Bu mirası, ona talip olan gönüllülere ulaştırma görevi sizlerindir. Böyle bir görev, değeri ölçüsünde büyük bir azim, gayret ve sabır beklemektedir. Unutmayınız ki, sizler kursunuza adım atan herkes için manevi bir rehbersiniz. Temsil ettiğiniz makam ve yüklendiğiniz misyon ile tutarlılık içinde olmalısınız. Zorlandığınız ve yorulduğunuz zamanlarda nebevî usul sizlere ışık tutacak, ümit olacaktır. İslam’ın hikmet ve hakikat dünyasını öğretmekle mükellef olan sizler, değişen ve gelişen şartları da dikkate alarak önce kendinizi geliştirmeli, dilinizi ve üslubunuzu yeniden gözden geçirmeli, gönül dilini ihmal etmeden ve hakikat çizgisinden ayrılmadan görevinize sarılmalısınız. Eğitim-öğretim dönemlerinin başlangıcı, sizler için tekrarın değil, yenilenmenin ilk adımı olmalıdır.

 

 

Diyanet İşleri Başkanlığımızın çok önemli eserleri var. Bu eserler arasında yer alan Kur'an Yolu Tefsiri ile Hadislerle İslam eserleri her Kur'an kursu öğreticimiz de bulunması gereken eserlerdir. Ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığımızın Elektronik ortamda hazırladığı materyaller var. Artık bu tür materyallere ulaşmak çok kolaylaştı. Bunun yanında Diyanet TV'de ve Diyanet Radyo'da çeşitli yayınlarımız olacak. Bunları takip etmenizi tavsiye ediyorum. Dikkat edilirse son dönemde açılan Kur'an kurslarımız çoğunlukla bayanlara yönelik kurslardır. Bu son derece önemlidir. Zira anneleri eğitmek demek, çocukları ve gençleri eğitmek demektir. Kur'an kurslarının sayılarının artmasıyla birlikte cami cemaati de artıyor. Kur'an kursları sayesinde artık hanımlar üzerinden gelişen bir dindarlık var."

 

İki gün süren eğitim seminerine ilçe müftüleri, Kur'an kursu öğreticileri ve din görevlileri katıldı. (M. Salih Keskin – İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler