"Din İstismarıyla Mücadele" konulu panel düzenlendi

"Din İstismarıyla Mücadele" konulu panel düzenlendi

​Bitlis İl Müftülüğü tarafından, “Din İstismarıyla Mücadele” temasıyla düzenlenen panelde konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, din görevlilerin bu konuda faal olması gerektiğini belirtti.

Bitlis İl Müftülüğü tarafından, “Din İstismarıyla Mücadele” temasıyla bir panel düzenlendi. Şehit Mahir Ayabak Okulu’nda, din görevlilerine yönelik düzenlenen panele, Bitlis Valisi İsmail Ustaoğlu, İl Müftüsü M. Faysal Geyalani, cami imam hatipleri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan İl Müftüsü M. Faysal Geyalani, halkı aydınlatma noktasında din görevlilerine büyük sorumluluklar düştüğünü hatırlatarak, katılımlarından dolayı herkese teşekkür etti.

Panelde konuşan Vali Ustaoğlu, İslam coğrafyası üzerinde yapılmak istenilen ameliyatta karşı topyekûn mücadele vererek, müsaade edilmemesi gerektiğini belirterek, “Bu coğrafya üzerinde yapılmak istenen ameliyata, bizim topyekûn mücadele vererek müsaade etmememiz gerekiyor. Sizlerden istirhamımız bu mübarek üç aylar başta olmak üzere, her birinizin bu noktada çok daha gayretli olması, her birinizin birer nefer gibi mücadele etmesi bizim temel arzumuzdur. Çünkü adeta bir buçuk milyar İslam âleminin tek umudu olan bu ülkedir. Bu ülkenin başına bir şey geldiği zaman tesbihin taneleri gibi İslam âleminin, Müslüman âlemin ne hale geleceğini düşünmek bile istemiyoruz. Onun için bu ülkeye sahip çıkmamız lazım. Bu bayrağa, bu devlete sahip çıkmamız lazım. Yavrularımızı bu bilinçle yetiştirmemiz lazım.” dedi.

Küresel güçlerin ürettiği silahların yüzde 90’ı Ortadoğu coğrafyasında kullanıldığına dikkat çeken Ustaoğlu, şunları söyledi: “Küresel güçlerin ürettiği silahların yüzde 90’ı Ortadoğu coğrafyasında kullanılıyor. Dünya ekonomisini ayakta tutan silah sanayi tüm denemelerini Müslümanlar üzerinde yapıyor. Artık bunlardan ders çıkartmamız lazım. Bizim en büyük silahımız birliğimiz, kardeşliğimiz ve dayanışmamızdır.”

Panele konuşmacı olarak katılan Dini Yüksek İhtisas Merkezleri Daire Başkanı Abdurrahman Akkuş, Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanı Dr. Bahattin Akbaş ve İstanbul İl Müftü Yardımcısı Muteber Gülsefa, FETÖ ve DAEŞ’in tarihi süreçlerini ve yaptıkları tahribat üzerine birer sunum yaptılar.

Konuşmaların ardında katılımcılara, FETÖ ve DAEŞ’in yaptıklarını konu alan birer el kitabı dağıtıldı.

İLKHA






 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.