"Dindar olduğumuz için cezalandırılıyoruz"

"Dindar olduğumuz için cezalandırılıyoruz"

Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Develi köyü sakinleri, yetkililerin köye su deposu yaptıklarını ama deponun kullanılamadığını ifade ederek gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Ergani ilçesine bağlı Develi köyü sakinleri yetkililerin köye su deposu yaptıklarını ama deponun kullanılamadığını ifade ederek gerekli önlemlerin alınmasını istediler.

Köylerinde yeni yapılan evlerde elektrik direklerinin olmaması, alt yapı eksikliği ve içme suyu bulma konusunda sıkıntı çektiklerini ifade eden köylüler, köylerine hizmet verilmemesinin nedeninin kendilerinin dindar olmasından kaynaklandığını iddia ettiler.

Elektrik direklerinin yeterli olmadığını yeni yapılan evlerinde elektriklerinin olmadığını ifade eden Köy sakini İbrahim Halil Yaman, "Köyün içinde bulunan elektrik tellerinin birçoğu çürümüş durumda. Ben evimi yeni yaptım. Benim evime de elektrik verilmesi için Ergani ilçe TEDAŞ müdürlüğüne başvuruda bulundum ama dikkate alan kimse olmadı." ifadelerini kullandı.

Civar köylerde elektriklerin olduğunu ama kendi köylerinde elektrik konusunda sıkıntı çektiklerini ifade eden Yaman, kimsenin kendilerine yardım etmemelerinden yakındı.

Su ihtiyaçlarını gidermek için kendi imkânlarıyla evlerinin önünde kuyu açtıklarını belirten Yaman, "Kuyu suyuyla ihtiyacımızı gideriyoruz. Ama o kuyu suyu sağlıklı değil. Bu nedenle çocuklarımız hep hastalanıyor. Çocuklar hastalandığı zaman buradan 45 kilometre uzağa Ergani'ye gidiyoruz. Yetkililerin bir an önce bu soruna el atmasını istiyoruz" ifadelerinde kullandı.

5 sene önce köylerine su kulesi yapıldığını ifade eden Mehmet Yaman adlı köylü ise, " Köye su kulesi yaptılar ama kalitesiz malzemeler kullandılar. Suları açtığımız gibi borular patladı ve o günden sonra da su kulesi hiç kullanılmadı." şeklinde konuştu.

Kendi imkânlarıyla evlerin önünde kuyu açtıklarını ifade eden Yaman," Ondan su içiyoruz. Bu suda sağlıklı değil sudan dolayı çocuklarımız hep hasta. Her gün hastane yolunda gidip geliyoruz. Yetililerin bu sorunu derhal gidermelerini istiyoruz" ifadelerinde bulundu.

Köylerine hiçbir hizmetin yapılmadığını ifade eden Salim Yaman adlı köylü ise. " Köyümüzde altyapı yok mağduriyetimiz çok fazla. Özellikle BDP'li Belediye Encümenleri dindar olduğumuz için bizim köyümüze hiçbir hizmet yapmıyor." ifadelerini kullandı.

Köy halkının geneli ise, Develi köyünün dindar olmasından dolayı herhangi bir hizmeti almadıklarını iddia ederek kendilerine de diğer köylülere davranıldığı gibi davranılmasını istediklerini söylediler. (M.Sait Adiyaman/Hüseyin Yalçın - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.