Dinimiz eğitime çok önem vermiştir

Dinimiz eğitime çok önem vermiştir

​Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, dinlerinde, kültürlerinde tarihin en eski dönemlerinden beri eğitim öğretime ve öğretmenlere önem verildiğini söyledi.

24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla Mardin’in Kızıltepe ilçesinde Kızıltepe Kaymakamı, Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer’in ve ilçedeki öğretmenlerin katılımıyla bir program düzenlendi.

Programda bir konuşma yapan Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, dinimizde, kültürümüzde, gelenek ve göreneklerimizde tarihin en eski dönemlerinden beri eğitim öğretime ve öğretmene önem verildiğine dikkat çekerek, Kur’an-ı Kerim’in ilk emri oku olduğunu hatırlattı.

“Dinimiz eğitime çok önem vermiştir”

Öğretmenler günü öğretmenlik mesleğini yapan tüm öğretmenleri onurlandıran bir gün olduğuna dikkat çeken İlçe Milli Eğitim Müdürü Az, şöyle devam etti:

“Kültürümüzde, dinimizde, inancımızda, gelenek ve göreneklerimizde tarihin en eski dönemlerinden beri eğitim öğretim ve doğal olarak öğretmene çok ayrı bir önem verilmektedir. Bilindiği üzere kutsal kitabımız olan Kur’an-ı Kerim’in ilk emri okudur. Peygamber efendimizin (Salallahu Aleyhi Vesellem) ilmin kapısı dediği Hazreti Ali (Radıyallahu Enhu) efendimizin ‘bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ ifadesi kültürümüzde ve inancımızda eğitime ve öğretime verilen değeri vurgulaması açısından son derece manidardır.”

“Eğitim sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir”

Öğretmenler adına bir konuşma yapan Çiçekli Mahallesi (köyü) öğretmeni Bilge Ünlü, bugünün fedakar öğretmenlerin hatırlatma ve kıymetlerini yad etme günü olduğunu söyledi.

Ünlü, “Baş döndürücü bir gelişimin olduğu bir çağda yaşıyoruz. Bu değişim doğal olarak eğitim ile ilgili unsurları etkilemektedir. Eğitim artık duran bir süreç olmaktan çıkmış sürekli sorgulanması gereken dinamik bir süreç haline gelmiştir.” dedi.

Programda Kızıltepe ilçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Az, eğitime katkılarından dolayı Kızıltepe Kaymakamı Belediye Başkan Vekili Mehmet Yüzer’e plaket takdim etti.

Yüzer ise emekli öğretmen Mehmet Ali Ege’ye hizmet belgesi takdim edip, öğretmen adaylarına ise hediye verdi.

Yüzer, daha sonra öğretmenlerle hatıra fotoğrafı çekti.

 İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.