"Dinimiz İslam’ın ilk emri okumaktır"

"Dinimiz İslam’ın ilk emri okumaktır"

Batman’da düzenlenen programda konuşan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, İslam dininin ilk emrinin okumak olduğunu söyledi.

Batman Tillolular Derneği tarafından “Maddeye Değil Hayata Bağlan 2 Sodes Projesi” kapsamında Batman Üniversitesi Merkez Kampüs Konferans Salonu’nda “Sahte Cennetteki Sessiz Çığlık” isimli tiyatro programı yapıldı.

Programda bir konuşma yaparak gençlere seslenen Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, “Sizler bizim geleceğimizsiniz. İnşallah bu ülkeyi yarınlara sizler taşıyacaksınız. Birileri gençliğimizi heba etmek için çok uğraşıyor, planlar projeler yapıyor, algı operasyonları düzenliyor. Biliyorsunuz dinimiz İslam’ın ilk emri okumaktır. Siz gençlerimiz okuyacak ve akıllı olacaksınız, bu algı operasyonlarını aklınız ile çözecek ve oyuna gelmeyeceksiniz. Aklınızı kimseye kiraya vermeyeceksiniz. Batman Üniversitesi gençlerin hizmetindedir. Kütüphanelerimizi ve çalışma salonlarımızı siz gençlerin ders çalışması için açmayı planlıyoruz ve bunun hazırlıklarını yapıyoruz.” dedi.

Batman Tillolular Derneği Başkanı Mustafa Toprak, proje kapsamında çocuk ve gençleri kötü alışkanlıklardan korumak için bir farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını, projelerine destek olan Vali ve Rektöre teşekkür ettiklerini söyledi.

Proje kapsamında 13-29 yaş arası 5 bin genç ve ailelerine yönelik bir proje yaptıklarını belirten Toprak, madde bağımlılıklarının önüne geçmek için farkındalık oluşturup, gençlerin milli ve manevi değerlerini güçlendirmek gayesinde olduklarını aktardı.

Proje kapsamında Batman Valisi Ahmet Deniz tarafından başlatılan “Batman Her Yerde Okuyor” kampanyasına destek olmak ve kitap okumaya dikkat çekmek için salonu dolduran 500 genç ve Rektör Prof. Dr. Aydın Durmuş birlikte kitap okudu.

Program, tiyatro etkinliğinin ardın son buldu.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.