Direnişin asıl sahibi inançlı insanlar

Direnişin asıl sahibi inançlı insanlar

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Doyar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılan halk direnişinin asıl sahibinin inançlı insanlar olduğunu söyledi.

15 Temmuz ABD destekli darbe girişiminin yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Doyar, 15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılan halk direnişinin asıl sahibinin inançlı insanlar olduğunu söyledi.

15 Temmuz direnişinin, asıl ruhundan uzaklaştırılmaya çalışıldığını dile getiren Doyar, inançlı halkın bu direniş ruhuna sahip çıkacağını ifade etti.

Darbelerin, memlekete büyük zarar verdiğini ifade eden Doyar, “Bu memleket, darbelerden çok çekmiş ve bedeller ödemiştir. Yakın tarihimiz bunun acı tecrübeleriyle doludur. 15 Temmuz’da tekrar bu istikamette bir girişim sergilendi ancak geçmişin acı tecrübelerinden ders çıkaran insanlarımız buna müsaade etmedi. Daha önce benzeri görülmemiş bir şekilde halkın bütün kesimleri, aralarındaki farklılık ve ayrılıkları bir kenara bırakarak darbelere karşı yekvücut oldu ve ölümüne direnerek engel oldu. Bu direnişin hem öncülüğünü hem de omurgasını oluşturan insanlar, imanlı ve ahiret hesabını yapan Müslümanlar idi. Çoğu, ölümü şehadet kabul edip evlerinden sokaklara çıktı. İslam’ın, zulme ve haksızlığa karşı çıkan ve insanları bir araya getiren ruhu tecelli etmiş ve bu direnişte inançlı insanları harekete geçirmişti. Onun için rahatlıkla şunu söyleyebiliriz ki; 15 Temmuz darbe girişimine karşı yapılan halk direnişinin asıl sahibi inançlı insanlar idi.” dedi.

15 Temmuz direnişinin asıl ruhunun muhafazası çağrısında bulunan Doyar, “Ne yazıktır ki; daha sonra bu direnişin ruhu örtülmeye, asıl sahipleri görmezden gelinmeye ve hatta dışlanmaya çalışıldı. Bu direniş, asıl ruhundan uzaklaştırılmaya ve başka sebeplere bağlanmaya çalışıldı. Bu direnişi gösterenler; halkın canını, malını ve izzetini muhafaza etmek ve memleketi, darbenin zararlarından korumak için mücadele ettiler. İnançlı halkımız, bu direniş ruhuna sahip çıkacak ve bunu çaldırmayacaktır. Bu vesileyle, 15 Temmuz direnişini bir kez daha selamlıyorum. Halkımızın böylesi bir felaketle bir kez daha karşı karşıya gelmemesini temenni ediyorum.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.