Dış mihraklar ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyor

Dış mihraklar ülkeyi kaosa sürüklemeye çalışıyor

Son günlerde artan bombalı saldırılara tepki gösteren Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, dış mihrakların ülkeyi kaosa sürüklemeye çalıştığını söyledi.

Saadet Partisi Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Parti binasında basın mensuplarına açıklama yapan Bozan, ABD destekli 15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye-İsrail anlaşması ve yaşanan bombalı saldırılar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Son günlerde meydana gelen bombalı saldırıları lanetlediklerini söyleyen Bozan, bu eylemlerin Kürt halkıyla hiçbir ilişkisinin olmadığını belirtti.

Dış mihrakların, iç çatışma çıkararak ülkeyi bölmeye ve kaosa sürüklemeye çalıştığını dile getiren Bozan, söz konusu saldırıları gerçekleştirenlerin dış mihrakların emellerine hizmet etmekten bir an önce vazgeçmeleri gerektiğini vurguladı.

Ülkenin olağanüstü bir dönemden geçtiğini belirten Bozan, “Saadet Partisi olarak böyle bir dönemde ülkenin birlik ve beraberliğini sağlayacak, bu milletin kardeşliğine katkı yapacak her türlü adımı destekleriz. Başta FETÖ olmak üzere, devletin içine yerleşmiş bütün ihanet şebekelerinin tasfiyesi için yapılacak her türlü düzenlemeyi destekleriz ancak Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu bu olağanüstü hal ortamının kısır bir siyasi fırsatçılığa dönüştürülmesine asla rıza gösteremeyiz.” dedi.

İsrail’le anlaşmalara tepki gösteren Bozan, bu anlaşmayla İsrail askerlerinin, işledikleri tüm suçlardan muaf tutulacağını söyledi.

Bozan, “Anlaşma metninde Gazze'ye yönelik ambargonun kalkmasına dair bir karar bulunmuyor. Bütün olarak İsrail’in lehine bir anlaşmaya Türkiye imzaya atmıştır. Maalesef İsrail’in bugüne kadar yaptığı her türlü işgal, katliam ve zulüm olduğu gibi Mavi Marmara katliamı da yanına kâr kalmıştır. Türkiye ve Ortadoğu’da huzurun oluşması için D8 İslam birliğinin kurulması gerekiyor. İçinde İsrail’in olduğu hiçbir süreç barışa çare olamaz, yaralarımızı sarmaz. İsrail varsa ihanet vardır, kan, gözyaşı, kaos ve terör vardır. Huzur, dostluk ve barış gibi kavramlar İsrail'le yan yana kullanılmaz. Şu bilinmeli ki, başta İsrail ve ABD olmak üzere küresel emperyalist güçlerle her bir işbirliği ve yakınlaşma, daha çok ihanet, daha çok inanç değerlerimizden yozlaşma, daha çok terör olaylarına zemin hazırlama olacaktır. Saadet Partisi olarak bu anlaşmanın meclisten geçmemesini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler