Dışişleri: Afganistan'daki uzlaşı anlaşmasını memnuniyetle karşıladık

Dışişleri: Afganistan'daki uzlaşı anlaşmasını memnuniyetle karşıladık

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Yönetimi ile Hizb-i İslamî Partisi temsilcilerince imzalanan uzlaşı anlaşmasını memnuniyetle karşıladığı bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı, Afganistan Yönetimi ile Hizb-i İslamî tarafından imzalanan uzlaşı anlaşmasına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak anlaşmayı memnuniyetle karşıladığı belirtti.

Açıklamada, anlaşmanın, Afganistan’da barış ve istikrarın kalıcı biçimde tesis edilmesine katkı sağlamasını ve ülkedeki diğer silahlı gruplar için örnek teşkil etmesi temenni edilerek, “Kardeş Afgan halkının geçmişte yaşadığı acılara odaklanmak yerine, müreffeh bir ortak gelecek inşa etme ideali doğrultusunda birliktelik sergileme başarısını göstermesi, Afganistan’ın geleceği için umut vaadetmektedir.” denildi.

Anlaşmaya göre Hikmetyar ve parti üyeleri uluslararası kara listeden çıkarılacak

Hizb-i İslamî Partisi Lideri Gülbeddin Hikmetyar’la 2 yıldır yürütülen barış görüşmelerinin olumlu sonuçlanması üzerine anlaşma Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani tarafından da imzalandı.

Anlaşmaya göre Gülbeddin Hikmetyar ve parti üyelerinin adlarının uluslararası kara listeden çıkarılacak, Kabil'de güvenle yaşayabilmeleri için ayrı bir kışla yapılacak, devlet imkanlarından yararlanmalarının sağlanacak ve tutuklu parti mensuplarını serbest bırakılacak.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler