Dışişleri: Avrupa’daki İslam karşıtlığından endişe duyuyoruz

Dışişleri: Avrupa’daki İslam karşıtlığından endişe duyuyoruz

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa’da son dönemde ciddi boyutlara ulaşan ırkçılık ve İslam karşıtlığından dolayı endişe duyduklarını vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı, 29 Mayıs 1993 tarihinde Almanya’nın Solingen şehrinde, bir grup tarafından kundaklama sonucu evleri yakılarak katledilen 5 Türkiye vatandaşı adına katledilişlerini yıldönümünde bir mesaj yayımladı.

“29 Mayıs 1993 tarihinde, Almanya’nın Solingen şehrinde, yabancı düşmanı/ırkçı bir grup tarafından kundaklama sonucu evleri yakılarak katledilen beş vatandaşımızı, sözkonusu saldırının 23. yıldönümünde saygı ve rahmetle anıyoruz.” İfadelerini yer aldığı mesajda, “Bu vesileyle, özellikle Avrupa’da son dönemde ciddi boyutlara ulaşan ırkçılık, yabancı düşmanlığı ve İslam karşıtlığından duyduğumuz endişeyi bir kez daha vurgulamak istiyoruz.” denildi.

Siyasetçilere birleştirici söylem ve eylemlerde bulunma çağrısı

Bu tür elim hadiselerin tekrar yaşanmaması temenni edilen mesajda, “Bu çerçevede, başta siyasetçiler olmak üzere, omuzlarında toplumsal sorumluluk bulunan kamuoyuna mal olmuş şahsiyetleri, toplumları huzursuzluğa sevkedecek, ayrıştırıcı ifade ve tutumlar yerine, birleştirici söylem ve eylemlerde bulunmaya davet ediyoruz.” diye belirtildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.