Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Irak'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Irak'a ziyaret

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak Dışişleri Bakanı Bakanı İbrahim Caferi'nin davetine icabetle 21 Ocak'ta Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun, Irak Dışişleri Bakanı Caferi'nin davetine icabetle 21 Ocak 2018'de Irak'a resmi bir ziyaret gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada, Bakan Çavuşoğlu ve Iraklı mevkidaşı Caferi'nin Türkiye-Irak ilişkilerinin gündeminde yer alan konuları ve bölgesel gelişmeleri ele aldığı ifade edildi.

Görüşmenin ardından Irak Başbakanı Haydar İbadi tarafından kabul edilen Çavuşoğlu'nun, Türkiye'nin Irak'ın toprak bütünlüğüne olan desteğini yinelediği ifade edilen açıklamada, görüşmede ayrıca Türkiye-Irak ilişkilerinin ele alındığı ve iki ülke arasındaki ticareti daha da geliştirme konusunda ortak kararlılık vurgulandığı kaydedildi.

Bağdat ziyareti çerçevesinde Çavuşoğlu'nun, Türkmen Eşgüdüm Kurulu üyelerini kabul ettiği ifade edilen açıklamada, görüşmede Çavuşoğlu'nun, Türkiye'nin her zaman Irak'taki Türkmenlerin yanında olmaya ve onları desteklemeye devam edeceğini ifade ettiği belirtildi.

Ziyaret çerçevesinde, Çavuşoğlu'nun ayrıca Temsilciler Meclisi Başkanı Selim Cuburi ile görüştüğü bildirildi.

İLKHA















HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler