Dışişleri Bakanlığı Rahman Nizami'nin idamını kınadı

Dışişleri Bakanlığı Rahman Nizami'nin idamını kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Bangladeş’te Cemaat-i İslami liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami'nin idam edilmesini şiddetle kınadı.

Dışişleri Bakanlığı, Cemaat-i İslami liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami hakkında verilen idam kararının infaz edilmesine ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, Nizami’nin böyle bir cezayı hak etmediği belirtilerek, idam cezasının infaz edilmesi şiddetle kınandı.

Konuya ilişkin yapılan bakanlıktan açıklamada, "Bangladeş’te Cemaati İslami Partisi liderlerinden ve Tarım ile Sanayi Bakanı olarak görev yapmış olan Motiur Rahman Nizami hakkında Bangladeş Uluslararası Suçlar Mahkemesi tarafından verilen idam cezasının bu gece yarısı infaz edildiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Nizami’nin böyle bir cezayı hak ettiğine inanmadığımız için infazı şiddetle kınıyor, merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz." denildi.

İdam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde girişimlerde bulunulduğu kaydedilen açıklamada, "Bangladeş’in toplumsal uyum ve huzurunun korunması bakımından, idam cezalarının infazlarının askıya alınması yönünde son 3 yıldır Bangladeş yöneticilerine en üst düzeyde ve defalarca çağrıda bulunmuş, idam cezası uygulanmasının gayri adil niteliğiyle toplumda yeni gerginliklere yol açabileceği hususundaki endişelerimizi bildirmiştik. İdam cezasını kaldırmış bir ülke olarak, geçmişin yaralarının bu yöntemlerle sarılamayacağını, tam aksine Bangladeşli kardeşlerimiz arasında kin ve nefretin yaygınlaşmasını körükleyeceğini değerlendiriyoruz." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.