Dışişleri Bakanlığından İsviçre’ye PKK uyarısı

Dışişleri Bakanlığından İsviçre’ye PKK uyarısı

Dışişleri Bakanlığı, İsviçre’nin geçici Maslahatgüzarı’nı çağırarak, PKK’nin Bern’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan gösteri düzenlemesini protesto etti.

Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsviçre'nin başkenti Bern'de bugün PKK ve İsviçre'deki destekçileri tarafından düzenlenen gösteride açılan bir pankart ile Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın hayatına kastedildiği ifade edildi.

Açıklamada,  “İsviçre'nin başkenti Bern'de bugün (25 Mart) terör örgütü PKK mensupları ve İsviçre'deki destekçileri tarafından düzenlenen gösteride açılan bir pankart ile Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kastedilmesi için alenen çağrıda bulunulduğu tespit edilmiştir.  Şiddet ve teröre açıkça teşvik içeren bu gösteriye izin verilmiş olmasını protesto ettiğimiz ve sözkonusu suç karşısında derhal adli tedbirler alınmasını istediğimiz İsviçre'nin Ankara'daki Geçici Maslahatgüzarı Bakanlığımıza çağrılmak ve İsviçre makamları nezdinde de Bern Büyükelçiliğimizce girişimde bulunulmak suretiyle İsviçre tarafına bildirilmiştir.” denildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: “İsviçre federal ve yerel makamlarının bu aleni suç konusunda atacağı adli ve idari adımlar, Bakanlığımızca yakından takip edilecek olup bu konudaki girişimlerimiz sürdürülecektir.  Teröre ve teröristlere destek mahiyetindeki bu kabul edilemez olayda, göstericilere ülkemizdeki referandumla ilgili propaganda imkanı da tanınmış olması ibret vericidir.  Sayın Bakanımız da İsviçre Dışişleri Bakanını arayarak bu çirkin hadiseye tepkimizi dile getirmiştir.” (İLKHA) 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.