Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a Kıbrıs Barış Harekatı tepkisi

Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a Kıbrıs Barış Harekatı tepkisi

​Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili mesajında geçen ifadelerin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili mesajına tepki gösteren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Büyükelçi Hüseyin Müftüoğlu, "Barış Harekatı, Türkiye’nin uluslararası antlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir." dedi.

"Yunanistan Dışişleri Bakanı'nın 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatı'nın 43. yıl dönümüne ilişkin olarak bugün yayınladığı mesajındaki ifadeleri kabul edilemez." diyen Müftüoğlu, şunları kaydetti: "Sayın Başbakanımızın bugün Lefkoşa'da Özgürlük ve Barış Bayramı kutlamalarında bir kere daha vurguladığı üzere, Barış Harekatı, Türkiye'nin uluslararası antlaşmalardan doğan hak ve yükümlülükleri çerçevesinde gerçekleştirilmiştir. Harekat ile Türkiye adada yaşanan acılara son vermiş ve bir daha tekrarlanmamasını teminat altına almıştır. Türkiye, garantör olarak, Barış Harekatıyla o gün dünyaya Enosis'e geçit vermeyeceğini, Kıbrıs Türkünün yalnız olmadığını göstermiştir."

Müftüoğlu, "Türkiye, Yunanistan Dışişleri Bakanının mesajında dile getirdiği Kıbrıslı Rumlarla ortak yürütecekleri mücadelenin Kıbrıs Türkünün varlık ve özgürlüğünü hedef almasına izin vermeme kararlılığını korumaktadır. GKRY Parlamentosunun Enosis konusunda aldığı karar, Yunanistan’ın çözüm müzakerelerinde GKRY ile birlikte güvenlik ve garantiler konusunda izlediği tutum ve Yunanistan Dışişleri Bakanının bu son açıklaması Kıbrıs konusunda karşımızdakilerin gerçek niyetlerini ortaya koymak bakımından dikkat çekicidir." ifadelerini kullandı.

İLKHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.