Dışişleri İdlib’deki saldırıyı kınadı

Dışişleri İdlib’deki saldırıyı kınadı

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin İdlib vilayetinin doğusunda Binniş ilçesindeki bir pazar yerine yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı, Suriye’nin İdlib vilayetinin doğusunda Binniş ilçesindeki bir pazar yerine yapılan saldırıya ilişkin kınama mesajı yayımladı.

Bakanlığın internet sitesinde yayımlana kınama mesajında dün yapı Rejim hava unsurlarınca yapılan saldırı alçakça nitelendirilirken saldırıları büyük bir infial içinde ve şiddetle kınandığı ifade edildi.

Saldırıda hedef alınan ve hayatını kaybeden sivillere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar temennilerin yer aldığı mesajda, “Rejim insanlığa karşı işlediği suçları pervasızca sürdürmektedir. Bunda tabiatıyla, başta Rusya olmak üzere, yandaşlarından aldığı destek büyük rol oynamaktadır. Özellikle Rusya, Rejimin işlediği bu suçlara giderek daha fazla ortak olmaktadır.” denildi.

Mesajın devamında şu ifadeler yer aldı: “ABD ile RF’nin Suriye’de çatışmaların durdurulması mutabakatının Halep’i de kapsayacak şekilde yeniden taahhüt altına alınması yönünde anlaşmaya vardıklarını açıklamalarının hemen sonrasında doğrudan sivilleri hedef alan bu insafsız saldırı, uygulamaya konulamayan bu tür mutabakatların Rejimi daha da cesaretlendirdiğini göstermektedir. Yapılması gereken, uluslararası camianın artık üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesi; Rejimin ve destekçilerinin işledikleri suçların yanlarına kalmayacağını, tarihin karşısındaki sorumluluğun da bilinciyle, daha fazla gecikmeden göstermesidir.” (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.