Dışişleri: İsrailli sözcünün haddini bilmez açıklamasını kınıyoruz

Dışişleri: İsrailli sözcünün haddini bilmez açıklamasını kınıyoruz

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu,Siyonist rejimin "Dışişleri Bakanlığının", Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Harem-i Şerif'teki son gelişmeler hakkındaki ifadelerine ilişkin sarf ettiği sözlere büyük tepki gösterdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hüseyin Müftüoğlu, Siyonist rejimin  "İsrail Dışişleri Bakanlığı" Sözcüsünün Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye ile İlgili ifadeleri hakkındaki bir soruya verdiği cevapta, yapılan açıklamaları kınadığını belirtti.

"Sayın Cumhurbaşkanımızın Harem-i Şerif'teki son gelişmeler hakkında ifade ettikleri hususlara ilişkin olarak İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü tarafından yapılan haddini bilmez açıklamayı kınıyoruz." diyen Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Müftüoğlu, Osmanlı döneminde Filistin'de farklı dinlere ve mezheplere mensup cemaatler yüzyıllarca barış içinde birlikte yaşamış ve ibadetlerini özgürce yerine getirdiğini, bu bağlamda, Osmanlı döneminde sergilenen benzersiz hoşgörüyü en iyi Musevilerin bilmesi ve takdir etmesi beklendiğini belirtti.

Bugün de Türkiye'de Musevilerin inanç ve ibadet özgürlükleri devletin güvencesi altında olduğunu aktaran Müftüoğlu, "Tüm Müslümanlar için en kutsal üçüncü mekan olan Harem-i Şerif bütün İslam Âleminin en öncelikli konularının başında yer almaktadır. Doğu Kudüs, Batı Şeria ve Gazze'de süregiden İsrail işgali 50. yılını doldurmuşken Doğu Kudüs'ün işgal altında olduğu gerçeğini örtbas etmeye çalışmanın bölgede barış ve istikrarın sağlanmasına ve Filistin-İsrail ihtilafının çözülmesine faydası olmayacağı açıktır. İsrail'e düşen sorumluluk, biran önce aklıselimi hâkim kılıp, Harem-i Şerif’te statükoya dönmek ve ibadet özgürlüğünün önündeki engelleri tümüyle kaldırmaktır." dedi.

Siyonist işgalciler ne demişti?

Siyonist işgalci rejim "İsrail Dışişleri Bakanlığı" twitter hesabı üzerinden Erdoğan'ın Mescid-i Aksa'ya destek açıklamalarına küstahça ifadelerde bulunmuştu.

İşgalci Siyonistler, Erdoğan'ın açıklamalarını, "absürt, dayanaksız ve çarpıtılmış" olarak nitelendirmiş, estirdiği onca teröre rağmen Kudüs’te "güvenliğe, serbestliğe, ibadet özgürlüğüne ve tüm azınlıkların haklarına saygılı olduğu" yalanını uydurmuştu.

İşgalciler ayrıca, "Cam saraylarda yaşayanların taş atmaması gerekir" şeklinde tehdit içeren ifadelere yer vermişti.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.