Dışişleri'nden 'Dünya Mülteciler Günü' açıklaması

Dışişleri'nden 'Dünya Mülteciler Günü' açıklaması

Dışişleri Bakanlığı 20 Haziran 'Dünya Mülteciler Günü' vesilesiyle yazılı bir açıklama yayınladı.

20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Dışişleri Bakanlığı'nın, resmi internet sitesinden yapılan açıklamada Türkiye, tarihinden gelen gelenekleri doğrultusunda, baskı ve zulümden kaçan insanlara hiçbir ayırım gözetmeksizin kapılarını açık tuttuğu ve bu insanların, korku ve endişeden uzak, özgürce yaşamalarına imkan tanındığı vurgulandı.  

Dışişleri Bakanlığı açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Ülkemiz, çeşitli nedenlerle vatanlarını terk etmek zorunda kalan sığınmacıları korumak ve dünya çapında mülteci ve göç sorunlarını çözmek gibi yüksek insanlık idealini gerçekleştirmek yönünde üzerine düşen görevleri bugün de yerine getirmektedir.

Türkiye, 2011 yılından bu yana ülkelerini terk eden 2,7 milyondan fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapmaktadır. Irak ve Afganistan uyruklularla birlikte bu rakam 3 milyona yaklaşmaktadır.

Sığınmacıların insan onuruna uygun koşullarda ülkemizde yaşamalarını teminen tüm imkanlarımız seferber edilmiştir."  

Tüm uluslararası toplumunun da bu yönde hareket etmeye davet edildiği açıklamada, "Suriye insani krizinin açık bir şekilde ortaya koyduğu üzere, mülteci ve göç meselesi sorumluluk ve yük paylaşımını gerektirmektedir. Bu bağlamda Türkiye, gerek koruma gerek insani yardım anlamında elinden gelenin en iyisini yapmakta, tüm uluslararası toplumu da bu yönde hareket etmeye davet etmektedir." denildi.

Açıklamanın sonunda, "20 Haziran Dünya Mülteciler Günü vesilesiyle Türkiye, dünyada zulümden kaçan zor durumdaki insanların yanında olduğunu, onların, bulundukları ülkelerde insanca yaşama kavuşmalarını teminen her türlü desteği sağlayacağını ve gerekli dayanışmayı göstereceğini bir kez daha belirtir." ifadeleri kullanıldı.  (İLKHA)

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.