Dışişleri: Suriye ile istihbari görüşme olabilir

Dışişleri: Suriye ile istihbari görüşme olabilir

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, "Suriye ile siyasi görüşme yok ama istihbari görüşme olabilir." dedi.

Afrin operasyonuyla ilgili açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hami Aksoy "Suriye ile siyasi görüşme yok ama istihbari görüşme olabilir." dedi.

20 Ocak'ta Afrin'de PKK/PYD’ye yönelik başlatılan operasyona ilişkin açıklamalarda bulunan Aksoy, "Sınırlarımızda bir terör kuşağı oluşturulmaya çalışılıyor. Hem masada hem de sahada güçlü olmak için harekete geçtik. Bugün itibariyle bin 780 terörist etkisiz hale getirildi. Harekât sırasında ele geçirilen mevziler, terör örgütünün uzun süredir burada yerleşmeye başladığını ortaya koyuyor. Afrin'i Kandil'den sonra ikinci bir saldırı üssü olarak inşa ettikleri ortaya çıktı. Türkiye bu harekatla aslında Avrupa'ya yönelik büyük göç akımını önlüyor. Fırat Kalkanı Operasyonu bölgesinde hayat normale döndü, amacımız Afrin'de de bunu sağlamak. Sivil halkın zarar görmemesi için de her türlü tedbir alınıyor, şu ana kadar hiçbir sivil kaybı yaşanmadı." şeklinde konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın Türkiye'ye gelişinin en önemli sonucunun ortak çalışma grubu oluşturulması olduğunu kaydeden Aksoy "Üç çalışma grubu kurulması öngörülüyor. Birinci çalışma grubu FETÖ ve konsolosluklar, ikincisi Suriye ve üçüncü grubun ana başlığını ise PKK ile ortak mücadele oluşturuyor. Gruplar teknik düzeyde faaliyet gösterecek. Bu çalışma gruplarını kesinlikle oylama olarak görmüyoruz. ABD ile aramızda güven sorunu yaşanıyor. Bu çalışma gruplarını krizin aşılmasına yönelik yol haritası olarak tanımlayabiliriz. ABD'den somut adımlar bekliyoruz, özellikle Menbiç konusunda. Menbiç en önemli konu. Menbiç'in Araplar tarafından idare edilmesi gerekiyor. PKK oradan ya çekilecek ya da çekilecek. En kısa sürede adımların atılması sağlanacak." ifadelerini kullandı.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.