Dışişlerinden "NATO" açıklaması

Dışişlerinden "NATO" açıklaması

Dışişleri Bakanlığı, NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan olaya ilişkin yaptığı açıklamada, "Bu menfur hadisenin failleri hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılması yakından izlenecektir." ifadelerine yer verdi.

Dışişleri Bakanlığı, Norveç'te gerçekleştirilen NATO tatbikatında Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ı hedef alan olaya ilişkin bir açıklama yaptı.

Dışişlerinden yapılan açıklamada, "Norveç'te 8-17 Kasım 2017'de NATO Müşterek Harp Merkezinde düzenlenmekte olan 'Trident Javelin 2017' isimli masa üstü tatbikatında Cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün heykelinin fotoğrafının, tatbikat kapsamındaki kurgusal hasım ülkelerin liderleri arasında gösterilmesi ve yine tatbikat kapsamındaki kapalı devre haberleşme sisteminde Sayın Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) ismi kullanılarak oluşturulan sahte bir adres üzerinden ülkemizin hasım ülkelerle işbirliği yaptığı yönünde bir izlenim yaratılmaya çalışılması esef verici, gayriahlaki ve kabul edilmez bir durumdur."  denildi.

Söz konusu hadisenin öğrenilmesinin ardından tatbikata katılan Türk askerlerinin faaliyete katılımının iptal edildiği ve duyulan derin rahatsızlığın NATO ve Norveç makamlarına süratle bildirildiğinin vurgulandığı açıklamada, "NATO Daimi Temsilcimizin, NATO Genel Sekreter Vekiliyle gerçekleştirdiği görüşmenin ardından NATO Genel Sekreterince (Jens Stoltenberg) bir açıklama yapılmıştır. Oslo Büyükelçiliğimizce de Norveç makamları ve Norveç'teki NATO askeri yetkilileri nezdinde gerekli girişimler yapılmaktadır. NATO Genel Sekreteri de Sayın Bakanımızla temas ederek özür dilemiştir.

Açıklamada, "Bu menfur hadisenin failleri hakkında gerekli cezai işlemlerin yapılması yakından izlenecektir." ifadesi kullanıldı. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.