Dışişlerinden Yunanistan'daki yangında ağır hasar gören camiye ilişkin açıklama

Dışişlerinden Yunanistan'daki yangında ağır hasar gören camiye ilişkin açıklama

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Dimetoka şehrindeki Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin çıkan bir yangın sonucu ağır hasar görmesine ilişkin yaptığı açıklamada, yangının çıkış nedeninin tespit edilmesinin Yunan makamlarından beklendiği belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı, Yunanistan’ın Dimetoka şehrindeki Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin çıkan bir yangın sonucu ağır hasar görmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

Yunanistan’ın Dimetoka şehrinde bulunan, 1420 yılında yapımı tamamlanan ve 2016 yılında Yunanistan makamları tarafından restorasyon çalışmaları başlatılan Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin bu sabaha karşı çıkan bir yangın sonucu ağır hasar gördüğü haberinin üzüntüyle öğrenildiği belirtilen açıklamada, yangının çıkış nedeninin tespit edilmesinin, Yunan makamlarından beklendiği ifade edildi.

Açıklamada, "Yunanistan ile ortak kültür mirasımızın güzide örneklerinden birisini teşkil eden Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin aslına uygun olarak restore edilmesi ve diğer kuşaklara da miras bırakılması büyük önem taşımaktadır.  Türkiye ve Yunanistan’daki kültürel varlıkların karşılıklı korunması yönündeki ortak kararlılığımız, Türkiye-Yunanistan Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi (YDİK) Toplantıları sırasında imzaladığımız belgelere de yansıtılmıştır." denildi.

Ortak irade doğrultusunda Türkiye'nin, eşsiz bir mimari eser olan Çelebi Sultan Mehmet Camii’nin restorasyonu ve muhafazası için Yunanistan ile işbirliği halinde her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğu kaydedildi. (İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.