DİSKİ'den Çınar'da suya yüzde yüz zam

DİSKİ'den Çınar'da suya yüzde yüz zam

Yeni Büyükşehir Yasası'yla Çınar ilçesinin su ve kanalizasyon işlerinin, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı DİSKİ'ye geçmesinin ardından Çınar'da suya yüzde yüz zam yapıldı.

DİYARBAKIR - Yeni Büyükşehir Yasası’yla Çınar’ın su ve kanalizasyon işleri de Çınar Belediyesinden, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine bağlı Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İşlerine (DİSKİ) devredildi. DİSKİ’nin, Çınar’da yaptığı ilk icraatı ise suya yüzde yüz zam yapmak oldu.

Geçen aylara göre su faturalarının yüksek gelmesi üzerine ortaya çıkan zam, vatandaşları oldukça şaşırttı. Çınar’da daha önce meskenlerde kullanılan suyun metreküp fiyatı vergileri ile beraber yaklaşık 50 kuruş iken, DİSKİ’nin yaptığı zam ile beraber suyun metreküp fiyatı 1 TL’ye kadar çıktı.

Vatandaşın haberi olmadan yapılan zamlarla Yeni Büyükşehir Yasası’yla yeni gelen su faturalarının oldukça kabarık olduğunu ifade eden ilçe sakinleri duruma tepki gösterdi. Eski faturası ile aynı oranda su kullandığını ifade eden vatandaş, fiyatlandırmanın yüzde yüz zamlı yapıldığını belirterek eski fiyat tarifesine geçilmesini istiyor.

Öte yandan, Çınar’ın içme suyu şebekesinin en az 25 yıllık olduğu belirtiliyor. Çınar’ın içme suyunun büyük kısmı Karacadağ bölgesinde yer alan Belitaş (Xırbêsitıl) köyünden sağlanıyor. Ayrıca içme suyu şebekesinin eski olması Çınar’ın su ihtiyacını karşılamada yetersiz olduğu ve özellikle yaşanan su kesintilerinden sonra vatandaşların bazı sağlık sorunları yaşamasına sebep olduğu iddia ediliyor. 

Çınarınsesi

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.