DİVA-SEN Bismil temsilciliği açıldı

DİVA-SEN Bismil temsilciliği açıldı

Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde temsilcilik açtı.

Bismil ilçe temsilciliği yeni açılan Türkiye Diyanet ve Vakıf Hizmetleri Kolu Diyanet ve Vakıf Çalışanları Sendikası (DİVA-SEN) ilçe temsilcisi Hıdır Beydağ, sendika çalışmaları hakkında bilgi verdi.

DİVA-SEN'in 2005 yılında diyanet camiası çerçevesinde kurulduğunu ifade eden Beydağ, "Bismil'de 25 gün önce hizmetimiz başladı üyelerimizle beraber hizmetlerimiz devam edecek. Biz ilk önce resmi kurumları ziyaret ederek kendimizi tanıttık. İmamların sıkıntılarını giderilmesi için kaymakamla bir görüşmemiz oldu ve İş Kur elemanlarının camilerde hizmette bulunmaları konusunda taleplerimiz oldu. Her yıl 60-70 İş Kur elemanı camilerde çalışmakta bu yıl geç başlamaları nedeniyle kaymakamdan ricadan bulunduk. Ayrıca elektrik faturası kabarık olduğu için kaymakamdan bu konuda yardımcı olmasını istedik." dedi.

Sendika olarak imamların daha rahat görevlerini yapmaları ve sosyal aktiviteleri ile ilgili olan sıkıntılarının giderilmesi çalışacakların ifade eden Beydağ, "Alimler peygamberlerin varisidir. Biz de bununla yola çıkarak imamların kendilerine düşen görevleri yerine getirmesi için çaba sarf edeceğiz." ifadelerini kullandı.

"Önceliğimiz uyuşturucu bataklığına saplanmış gençleri kurtarmaktır"

DİVA-SEN olarak şiarlarının insanları kazanmak olduğunu belirten Beydağ, "Haksızlığa uğrayan kişilere sahip çıkacağız. Aileler içinde olan sorunları giderilmesi için çalışacağız ve ailesinden kopan çocukları ailelerine kazandırmak içinde mücadele vereceğiz. Şuan en önceliğimiz esrar ve uyuşturucu bataklığına saplanmış gençlerimizi kurtarmaya yönelik olacaktır bunlarla ilgili projelerimiz var inşallah sendika olarak, bu projeleri en kısa zamanda faaliyette sokacağız." diye konuştu.

Yılbaşı kutlamalarına da değinen Beydağ, noel ve yılbaşını kutlamanın İslam'a göre haram olduğunu söyledi. Beydağ, "Bu tür günlerde oynatılan Loto, toto, yılbaşı çekilişi bunların hepsi haramdır. Allah (c.c) ayette şöyle buyuruyor: 'İçki, kumar, fal okları, tapılmaya mahsus dikili taşlar bunlar necistir ve şeytanın amelidir. Şeytan istiyor ki bunlarla sizleri birbirinize düşürsün düşmanlığı aranıza sokmak için şeytan size bu işi güzelleştiriyor. Bundan vazgeçmez misiniz?’ Bu ayet nazil olunca Hz. Ömer (ra), ‘Yarabbi vazgeçtik.’ Demiştir. Bu ayetle birlikte kumar, uyuşturucu maddeler de İslam’da yasaklandı." dedi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.