Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Filistinli Cüneydi'yi kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Filistinli Cüneydi'yi kabul etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Kudüs direnişinin sembol ismi olan Filistinli Fevzi el-Cüneydi'yi kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü siyonist terör şebekesinin başkenti olarak tanımasının ardından çıkan olaylarda direnişin sembolü olan Fevzi el-Cüneydi ile babası Muhammed el-Cüneydi'yi kabul etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Cüneydi'nin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Cüneydi'ye "Cenab-ı Hak seni muhafaza buyursun. Sen Filistin davasının sembolü oldun. İnşallah senin gibi gençlerin sayısı arttıkça Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa özgürlüğüne daha çabuk kavuşacaktır." dedi.

Erbaş, Kudüs'ün vahyin kutsadığı bir şehir olduğunu ifade ederek, "Kudüs, her zaman Filistin'in başkenti olmuştur. Biz bunu ezelden beri böyle kabul ediyoruz, bu böyle devam edecek." şeklinde konuştu.

"Cüneydi gençlere örnek"

Cüneydi'nin gençlere örnek olduğuna ve sadece Filistin'de değil bütün dünyada kardeşlerinin olduğuna değinen Erbaş, onların da Filistin davası için bulundukları her yerde Filistin'in, Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için ellerinden gelen her türlü gayreti göstereceklerini söyledi.

Kudüs'ün tarihte Hz. Ömer ile daha sonra da Selahaddin-i Eyyubi ile özgürlüğüne kavuşup bir barış yurdu haline geldiğini hatırlatan Erbaş, Cuneydi'nin bu direnişini ve cihadını kutladığını ifade etti.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Fevzi el-Cüneydi ve babasını, 29-30 Ocak günlerinde Diyanet İşleri Başkanlığının gerçekleştireceği "Vahyin Kutsadığı Şehir: Kudüs" başlıklı zirveye davet etti.

Fevzi el-Cüneydi ise kabulünden dolayı Erbaş’a teşekkür ederek, "Filistin'deki kardeşlerimin Türkiye halkına selamlarını iletiyorum. Siz bizim haklı davamıza, Filistin davasına destek verdiğiniz müddetçe biz Filistin'de ailelerimizle, kardeşlerimizle birlikte güçlü oluyoruz ve mücadelemizi azimli bir şekilde sürdürmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

İLKHA












 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler