Diyanet İşleri Başkanı: Gıybet insanın huzurunu bozar

Diyanet İşleri Başkanı: Gıybet insanın huzurunu bozar

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Gıybet, dedikodu yapmayın, birbirinizi çekiştirmeyin. Bunlardan uzak durun." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Bursa Ulu Camii’nde gençlerle bir araya geldi. Gençlere, gıybet ve dedikodudan uzak durun uyarısında bulundu.

Bursa Ulu Camii’nde gerçekleştirilen buluşmada, Diyanet İşleri Başkan Erbaş, sabah namazını kıldırdıktan sonra bir konuşma yaptı.

Başkan Erbaş konuşmasında gıybet ve dedikodu yapmanın oluşturacağı olumsuzluklara dikkat çekerek, "Gıybet, dedikodu yapmayın, birbirinizi çekiştirmeyin. Çünkü bu saydığımız şeyler, insanın huzurunu bozan, muhabbeti ve birliği beraberliği ortadan kaldıran, zaman zaman büyük kavgalara sebep olan çok kötü şeylerdir. Bunlardan uzak durunuz." dedi.

Kur'an-ı Kerim'de, inanan insanlara dedikodu ve gıybet yapmamaları konusunda uyarıların olduğunu hatırlatan Başkan Erbaş, “Toplumda kadını, erkeği, büyüğü, küçüğü sanki normal bir şeymiş, yanlış ve günah değilmiş gibi böyle bir yanlışın içine düşüyor." diye konuştu.

Ölü kardeşinin etini yemeyi kim ister?

Gençlere bununla ilgili tedbir almalarını tavsiye eden Başkan Erbaş, şöyle devam etti:

"Eğer bu yaşlarda gıybetin ne kadar yanlış olduğunu, insanı birbirinin arkasından çekiştirmenin ne büyük günah olduğunu zihnimize, kalbimize, gönlümüze yerleştirirsek ona göre şahsiyet kazanırız. Şahsiyetimiz de o şekilde gelişir. Ölü kardeşinin etini yemeyi kim ister? Tiksiniriz değil mi? Ölü kardeşinin etini yemek ne kötü bir şey. Allah'tan korkun. Sakın böyle bir şey yapmayın. Sakın gıybet, dedikodu yapmayın, birbirinizi çekiştirmeyin. Çünkü bu saydığımız şeyler insanın huzurunu bozan, muhabbeti, birliği beraberliği ortadan kaldıran, zaman zaman büyük kavgalara sebep olan çok kötü şeylerdir. Bunlardan uzak durunuz. Eğer yaptınız ise tövbe edin. Allah, tövbe edenlerin tövbelerini kabul edendir."

“Rabbimizin bize emrettiği şeylerle meşgul olmalıyız”

Başkan Erbaş, Hazreti Muhammed'in insanları doğruluğa ve dürüstlüğe davet ettiğini belirterek, "Doğruluktan ayrılmayınız. Doğruluk iyiliğe götürür. İyilik de cennete götürür. Kişi doğru söyleye söyleye Allah katında doğrulardan yazılır. İnsan kötülüğü işledikçe kötülüğe alışıyor. İyilik yaptıkça, dürüst oldukça öyle bir alışkanlık kazanıyor. Rabbimizin bizden istediği, bize emrettiği şeylerle meşgul olmamız gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Başkan Erbaş, ibadetlerin, en güzel surette yaratılmış olan insanın bu özelliğini muhafaza edebilmesi için Allah tarafından emredildiğini belirtti.

Başkan Erbaş, konuşmasının ardından camide bulunan cemaatle musafaha yaptı, ardından sabah namazı buluşmasına katılan gençlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

İLKHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.